Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 19 de març de 2019   |   22:23
 
Enquesta  
S’ha de convertir el camp Infante Lois en aparcament provisional durant la temporada alta?


No
 
Un dels edificis de l'antiga escola de Ses Marjades.
11/05/2018 | 09:20
Ses Marjades, en venda
SaVeu

El projecte de pressuposts que ha elaborat el govern del pacte de progrés preveu la venda de l’edifici que allotjava el col·legi de Ses Marjades per finançar una part de les inversions durant l’exercici de 2018, segons la documentació a la que ha tengut accés aquest setmanari en la que tant l’informe de batlia com d’intervenció li donen el vist-i-plau.

El col·legi públic va tancar les seves portes de forma precipitada a principis d’aquest curs després que tècnics municipals i de la Conselleria d’Educació detectassin deficiències estructurals en els tres edificis que formen el complex. Els alumnes varen ser traslladats de forma provisional a un altre edifici municipal a l’espera que es decidís el futur del centre: bé el seu tancament definitiu o la seva rehabilitació. Això últim queda descartat d’acord amb el que preveuen els pressuposts.

456.000 euros

La veritat és que el projecte de pressuposts que la setmana que ve s’elevarà al plenari per a la seva votació, contempla la venda del col·legi, del que preveu obtenir uns ingressos de 456.000 euros. Amb la seva alienació el pacte d’esquerres resol una de les incògnites que hi havia sobre la taula des del setembre passat quan va ser clausurat. El col·legi es troba situat en una privilegiada zona de Sóller, amb vistes a tota la vall. Està situat en les faldilles d’una muntanya en un petit llogaret de cases unifamiliars, el que li permet taxar el centre en gairebé mig milió d’euros.

El complex escolar data de l’any 1932. És obra de l’arquitecte Guillem Forteza Piña, el mateix autor que va elaborar els plànols del cinema Fantasio. El recinte està format per tres edificis de dues plantes cadascun sense que pertanyin a cap estil arquitectònic en concret. El seu estat de conservació ha estat notícia durant els darrers anys, fins que el setembre passat Educació va decretar el seu tancamen cautelar. La casa del mestre és la que es troba en pitjor estat, per la qual cosa una part de l’edifici es va haver de tancar amb reixes.

La venda de Ses Marjades suposaria per a l’Ajuntament, en cas que trobi comprador, una injecció econòmica important. Tant és així, que el preu de taxació fixat per aquesta escola representa una quarta part dels diners a inversió que preveu gastar l’Ajuntament al llarg de 2018.

Però una cosa és voler-ho vendre i una altra és que trobi comprador, ja que l’Ajuntament té a la venda dos solars al Port des de fa uns anys sense que hagi pogut trobar ningú que els compri. Aquesta circumstància ha fet que les inversions supeditades a la venda de patrimoni estiguin congelades.

En els comptes municipals de 2018 l’Ajuntament preveu destinar un total d’1’2 milions d’euros a inversió pública, dels que la meitat provenen de la venda dels dos terrenys del Port i de l’escola.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a