Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   02:24
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
Imatge retrospectiva del Firó
14/05/2018 | 13:29
Un Firó amb menys pólvora
saveu.cat

El Firó de Sóller que se celebra avui comptarà enguany amb menys renou, ja que la Guàrdia Civil ha prohibit avui dem atíel trasllat de 40 quilos de pólvora des d'un magatzem de Montuiri fins a la vall.

Segons ha informat el batle Jaume Servera el Firó "es celebrarà amb tota normalitat, encara que serà menys renouer que altres anys", fet que s'ha atribuït a la "falta de voluntat política de la Delegació del Govern".La restricció afectarà l'ús de 15 trabucs i 4 espingardes que usen pólvora negra.

Malgrat la prohibició del transport de la pólvora, els col·lectius del Firó disposen d'altres 10 quilos de pólvora disponible, 10.000 cartutxos per a les 39 escopetes participants i multitud d'elements pirotècnics.

El batle ha informat que l'Ajuntament oferirà demà una ronda de premsa per explicar la seva versió dels fets ocorreguts. Servera ha dit que "què toca avui és gaudir de la festa"Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a