Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   05:23
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Una imatge del saqueig dels moros al centre de la vila.
14/05/2018 | 22:43
El Firó culmina les festes
SaVeu

Sóller ha celebrat avui dilluns una nova edició del Firó, la festa que rememora els fets que succeïren l'11 de maig de 1561 quan tropes sarraïnes i turques envaïren la vall per saquejar-la i foren rebatuts pels sollerics.

En un ambient de baixes temperatures respecte edicions anteriors, centenars de sollerics han donat vida als membres dels dos bàndols. Com mana la tradició les platges de Can Generós, Can Repic, el Pont de Barona i finalment la Plaça han estat els escenaris dels cruents enfrontaments.

Molt abans, als voltants de les 15:30 hores, Guillem Coll s'estrenava com a nou Capità Angelats. Al seu costat també debutaven com a personatges en el Firó la resta de Personatges Històrics que sortiren elegits als comicis celebrats el mes de gener.

Les tropes comandades pel Capità Angelats han pogut vèncer l'enemic als voltants de les 21:30 hores, quan ell mateix ha proclamat la victòria des de la balconada de les Cases de la Vila. Instants després del cant de La Balanguera que ha tancat el Firó d'enguany, s'ha procedit al trasllat de la imatge de la Mare de Déu de la Victòria en el recorregut de tornada cap a l'església del Hospital.

Tal i com hem informat avui dematí, l'edició d'enguany del Firó ha estat marcada per la prohibició que ha decretat avui dematí la Guàrdia Civil en el trasllat de 40 quilograms de pólvora des d'un magatzem de Montuïri que s'havia d'emprar durant el Firó.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a