Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 21 d'agost de 2019   |   07:14
 
Enquesta  
Han d’acceptar l’oferta dels inversors anònims els accionistes del Ferrocarril de Sóller?


No
 
La consellera Busquets coneix el projecte de primera mà.
06/07/2018 | 08:41
Vistiplau a la restauració del Defensora
SaVeu

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Isabel Busquets, ha donat formalment el seu vistiplau a la rehabilitació del teatre Defensora Sollerense que es finançarà amb recursos de l’administració autonòmica.

Busquets va realitzar ahir una visita per l’interior del teatre acompanyada per diversos regidors de l’Ajuntament de Sóller. En el seu recorregut per les instal·lacions, la titular de Turisme va informar al batle Jaume Servera que el projecte “està tot correcte” per la qual cosa el departament que dirigeix l’autoritzarà. La rehabilitació del teatre suposarà una inversió pública d’1’4 milions d’euros, dels quals mig milió aniran a càrrec de la Conselleria de Turisme que els finançarà a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics. La resta, pràcticament un milió, anirà a càrrec dels pressuposts municipals.

El batle va defensar la rehabilitació del teatre municipal “perquè Sóller és un dels escassos municipis de l’illa que no en posseeix cap”, cosa que, va recordar, obliga a la realització de la majoria d’activitats culturals a la capella de Ses Escolàpies. De fet, d’aquest espai, va assegurar, és “l’únic laic que hi ha a Sóller per realitzar activitats”, ja que la resta pertanyen a l’Església.

Durant la visita, Busquets va destacar l’alt valor patrimonial de l’edifici i la importància de la seva rehabilitació “que implicarà la recuperació d’un espai per a la realització de tot tipus d’activitats i permetrà incrementar l’oferta cultural de Sóller”. A més, la vicepresidenta ha destacat que el projecte compleix amb els objectius del concurs de fomentar la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de les illes i també d’incrementar la qualitat de l’oferta turística.

D’altra banda, Servera va mostrar la seva satisfacció pel fet que Sóller comptarà aviat “amb un espai amb capacitat per a unes 300 persones per allotjar esdeveniments culturals i també per acollir determinats actes civils de les festes de Sóller”. En aquest sentit, el batle va recordar que el Defensora va fer aquesta funció abans de ser clausurada fa 25 anys.

El projecte de rehabilitació del Defensora Sollerense correspon a la convocatòria de subvencions de 2017 i compleix amb els objectius de fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que fomenti la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística. El projecte de rehabilitació també servirà per millorar la qualitat de les infraestructures turístiques, la competitivitat, diversificar i desestacionalitzar l’oferta per consolidar la posició de lideratge en matèria turística.

Per al 2019

L’ajuntament preveu treure a licitació pública les obres dins el present estiu, tan aviat com Turisme li notifiqui per escrit el seu vistiplau. La reforma estarà conclosa en 2019.

El municipi executarà un projecte innovador que duu per títol “Candilejas”, el guanyador del concurs d’idees que va convocar en vistes a rehabilitar el teatre. Els arquitectes Patricia Fernández i José Ramón Gómez dirigiran la restauració que aportarà singularitat i innovació al Defensora.

La vicepresidenta i el batle varen estar acompanyats pels regidors Jaume Mateu (PSOE) i Andreu Castanyer (Més).Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a