Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 21 de març de 2019   |   09:07
 
Enquesta  
S’ha de convertir el camp Infante Lois en aparcament provisional durant la temporada alta?


No
 
El preu de l'habitatge ha pujat un 21% en un any
11/07/2018 | 15:45
Líders en vivenda cara
saveu.cat

Sóller s'ha apuntat el dubtós mèrit de ser el municipi de les Illes Balears on més ha pujat el preu de la vivenda en el darrer any per situar-se en el 21%.

Així ho ha advertit avui el director territorial de la societat de taxació Tinsa, José Antonio López, que ha explicat que la manca de sòl sumat a la demanda d'habitatge (especialment entre els estrangers) estan generant un "caldo de cultiu perillós" a les Balears, per la qual cosa ha reclamat a l'administració que es posi fil a l'agulla per facilitar la disponibitat de sòl per als promotors.

Dels 12 municipis costaners analitzats Tinsa a les Balears, Sóller lidera l'augment de preus en l'últim any, ja que s'han incrementat en un 21%. Eivissa i Formentera el segueixen amb un 17,8%, per davant de Santa Margalida (17,7%), Palma (14,7%), i Llucmajor (13,8%).

Amb aquest panorama, l'accés a la vivenda es fa cada vegada més difícil. I la cosa no té tendència a canviar ja que les previsions que fa Tinsa és que els preus de l'habitatge a Mallorca seguesquin augmentant, ja que no hi ha promoció de nous habitatges i l'oferta es va fent cada vegada més escassa.

Pel que fa a les compravendes, López ha destacat que en l'últim any els compradors estrangers varen reduir el seu pes sobre el volum total d'operacions, situat en un 35% a Balears. Dins d'aquest col·lectiu, la major part correspon a alemanys (realitzen el 37% de les compravendes per part d'estrangers), anglesos (15%), italians (7%) i suecs (6%).Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a