Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de juny de 2020   |   15:48
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Un dels vells parquímetres que hi ha a la via pública de Sóller.
02/11/2018 | 08:59
Renovaran tots els parquímetres
G.M.

El Consell d’Administració de l’empresa municipal Sóller 2010 ha acordat aquesta setmana invertir 316.200 euros dels fons propis en la substitució de la totalitat dels parquímetres de l’ORA del terme, un total de 47 unitats que serveixen per regular les prop de 1.900 places d’aparcament en zona verda que representen unes sucoses entrades a les quals l’Ajuntament no hi té previst renunciar.

El recel que va provocar, fa dues dècades, del sistema de pagament per aparcar, a canvi de tenir plaça pràcticament assegurada i una certa vigilància per part dels agents d’ORA, es va anar reproduint al llarg dels anys amb les successives ampliacions de l’àrea d’influència de l’Ordenança Reguladora de l’Aparcament amb crítiques al sistema per part de diferents sectors.

Avui cap dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Sóller és crític amb l’existència de zona blava a una vintena de carrers i places de Sóller, a la zona més cèntrica del Port i a la gran majoria dels aparcaments públics de gran cabuda, i ningú no ha posat cap obstacle a una important inversió per a la substitució de tots els parquímetres, alguns dels quals daten de fa dues dècades.

Al llarg dels propers dies es publicarà la convocatòria per adquirir els 47 nous parquímetres i al llarg del primer trimestre de l’any que ve s’hauran de col·locar. Seran aparells que admetran targetes de crèdit i targetes moneder, una possibilitat que els vells parquímetres no tenien, i que estaran preparats per a una possible implantació de targetes ciutadanes o de poder pagar mitjançant una aplicació al telèfon mòbil de l’usuari.

L’Ordenança Reguladora de l’Aparcament i les 1.800 places que actualment gestiona, a les que s’hi incorporaran les 50 de l’ampliació de l’aparcament de Cetre, suposen per a l’empresa municipal Sóller 2010 uns ingressos anuals que van entre els 850.000 i els 975.000 euros. Aquesta xifra, que varia d’any en any de forma sensible, inclou la venda dels tiquets de l’ORA, els ingressos provinents de les targetes dels residents i també tots els doblers ingressats per la imposició de multes.

El servei ocupa unes deu persones, de les quals cinc d’elles són eventuals i es contracten entre el dia 1 de març i el 31 d’octubre per vetllar les 450 places que hi ha al Port només durant la temporada alta. Precisament aquesta setmana s’han desmuntat els aparells al Port perquè a partir de novembre deixa d’haver-hi ORA a la barriada més turística.

Tant el batle Jaume Servera (Més), com el regidor d’Hisenda, Josep Lluís Colom (PSOE), remarquen la importància dels ingressos provinents de l’ORA en l’entramat de Sóller 2010. Servera destaca que “l’ORA ens serveix per mantenir el pavelló de Son Angelats, que és un equipament que genera pèrdues”, mentre que Colom reconeix que “l’ORA és una punta molt important dins Sóller 2010”. 

Actualment l’empresa municipal té cura de la gestió de l’ORA, del servei de neteja i recollida de fems, del pavelló de Son Angelats i de l’escoleta municipal del carrer de Juli Ramis. Colom recorda que “hem trobat l’equilibri a Sóller 2010” i destaca que “hem tancat els darrers anys en positiu, la qual cosa ens ha permès realitzar la substitució dels parquímetres amb fons propis”. El responsable de la hisenda municipal reconeix, emperò, que hauria preferit realitzar un pla de renovació dels parquímetres en comptes d’una substitució total, però reconeix que “la majoria dels aparells ja no podien esperar més perquè eren molt vells”.

Alhora, Colom recorda que per al finançament del servei de recollida de fems l’Ajuntament realitza mensualment una transferència que prové del cobrament de les taxes domiciliàries.

L’empresa Sóller 2010 arriba a tenir uns 46 treballadors en alguns moments de l’any i un pressupost que s’aproxima als 3 milions d’euros.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a