Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 5 de juny de 2020   |   00:44
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Una imatge de l'interior de la cova que ha estat transformada.
02/11/2018 | 13:51
La Fiscalia investigarà un habitatge dins una cova
SaVeu

L’Agència de Defensa del Territori (ADT) ha denunciat davant la Fiscalia de Balears la construcció d’un habitatge en una cova natural de Sóller per un presumpte delicte contra el territori. A més de posar els fets en coneixement de l’autoritat judicial, l’ADT ha ordenat al propietari de la finca a restituir la cova al seu estat original.

L’habitatge denunciat s’ha construït sense la preceptiva llicència d’obres, malgrat estar en sòl rústic protegit i en ple paratge natural de la Serra de Tramuntana, una infracció que la mateixa agència ha qualificat com una “aberració”.

L’adequació de la cova com habitatge s’ha fet mitjançant la construcció d’una porta d’entrada a la boca de la gruta, on els propietaris han col·locat unes vidrieres perquè entri la llum natural. El seu interior ha estat enrajolat, se l’ha dotat d’instal·lació elèctrica i s’han col·locat alguns mobles, entre ells un llit doble, una estufa de gas butà, algunes cadires o una taula llitera, entre d’altres estris. Algunes de les parets i el sostre de la cova han estat repicats per eliminar els sortints de pedra, per tal de millorar les condicions de comoditat de la petita cavitat convertida en habitatge de muntanya.

La construcció de l’habitatge, detectada pels inspectors de l’agència urbanística del Consell, ha estat descoberta abans que finalitzessin els treballs, en tant que la façana on es troba la porta d’entrada encara està amb l’obra grisa de ciment i blocs de formigó sense el referit final. A l’exterior de la cova s’hi ha construït un barbacoa amb fogons de llenya i un cobert amb bigues de fusta on es guarden materials i eines d’obres.

L’Agència de Defensa del Territori assegura que “en el dia a dia ens trobam autèntics disbarats urbanístics, com la conversió d’una cova natural en un habitatge”. Per això, l’ADT assegura que “davant aberracions com aquesta es demostra que és imprescindible l’existència d’una agència amb mitjans necessaris per poder actuar amb contundència aplicant les mesures legalment previstes a la llei”. La detecció de la cova-habitatge es va dur a terme amb la col·laboració dels agents de Medi Ambient del Govern Balear. L’ADT assenyala que portarà a terme “totes les actuacions necessàries” per restituir la cavitat al seu estat original.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a