Diari digital de la comarca de Sˇller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   02:47
 
Enquesta  
Hauria dĺautoritzar el Ministeri de Defensa lĺaccÚs p˙blic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Es va superar la regla de despesa de 2017.
03/11/2018 | 08:30
S'haurÓ de fer un nou pla econ˛mic financer per dos anys
G.M.

El pagament obligatori d’aproximadament 2 milions d’euros del límit de conformitat del camp d’esports Infante Lois durant l’exercici de 2017 va provocar que l’Ajuntament de Sóller superàs la regla de despesa pactada i això té càstig.

Per aquest motiu els serveis econòmics municipals han hagut de preparar un pla econòmic financer per als exercicis de 2018 i 2019 i realitzar un reajustament de les partides relacionades amb el capítol 2 del pressupost de despesa ordinària i amb el capítol 6 de pressupost.

El regidor d’Hisenda, Josep Lluís Colom (PSOE), ha explicat que haver superat la regla de despesa suposarà enguany haver de reduir partides per valor de 365.000 euros.

Colom preveu poder convocar aquest mateix mes de novembre un ple extraordinari per aprovar el reajustament de les partides necessari per fer front a aquest canvi. Colom preveu que gran part d’aquesta reducció pugui col.locar-se en el capítol de despesa ordinària, però també ha reconegut que alguna inversió prevista s’haurà d’ajornar. Serà el cas, probablement, de millores relacionades amb els parcs públics i també amb voravies i vies.

Inversions no afectades

Quedaran fora de les retallades les inversions relacionades amb els pressuposts participatius.
Tampoc no queden afectades les inversions sostenibles que l’Ajuntament de Sóller fiança mitjançant una part del superàvit d’anys precedents. Colom ha tornat recordar que l’Ajuntament de Sóller compta amb 13 milions de superàvit als bancs i que tan sols enguany se li permet invertir un milió d’euros en projectes com la restauració del Defensora Sollerense, la millora de l’enllumenat públic de Sa Figuera i Ses Argiles, la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de Can Prohom, la climatització de les Cases de la Vila, la reforma de l’edifici municipal del carrer de Prosperitat i unes obres a les Escolàpies.
Colom ha tornat a criticar l’anomenada Llei Montoro que assegura que manté fermats els ajuntaments en matèria econòmica i que no els permet realitzar les inversions que desitjarien.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a