Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   10:22
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
El desaparegut fill il.lustre, Pere Serra.
02/11/2018 | 19:30
Mor Pere Serra, fill il.lustre de Sóller
saveu.cat

Pere Antoni Serra Bauzà, fill il.lustre de Sóller, ha mort avui a l'edat de 90 anys a Palma. Periodista, editor del diari "Última Hora" i president del Grup Serra va ser proclamat fill il.lustre de Sóller per la corporació municipal en un acte que es va celebrar a l'església dels Sagrats Cors l'agost de l'any 2000.

Nascut a Sóller a l'agost de 1928, va començar la seva carrera periodística a l'antic diari Baleares el 1947. El 1953 va fundar l'editorial Atlante. Va ser director propietari d'Última Hora, Baleares (després Diari de Balears), Majorca Daily Bulletin i Iberia Daily Sun. També és el propietari del setmanari Sóller.

Com a promotor cultural va publicar la Gran Enciclopèdia de Mallorca, l'Enciclopèdia pràctica de medicina i salut de les Balears, Els reis de Mallorca i la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura a les Balears i la traducció al català del Die Balearen de l'Arxiduc Lluís Salvador.

També va ser el promotor del Museu Es Baluard, a qui va cedir la seva col·lecció artística, i del museu de Can Prunera, ubicat a l'edifici modernista de Can Prunera.

Ha estat condecorat amb nombroses distincions, entre les quals destaquen la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfonso X el Savi, la medalla d'Or de l'Ajuntament de Palma i la d'Honor i Gratitud del Consell de Mallorca, la Creu de Sant Jordi, les medalles d'Or al Mèrit al Treball, al Mèrit Turístic i al Mèrit a les Belles Arts i la Medalla d'Or del Govern dels Illes Balears.

Pere Serra ha estat acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid, doctor honoris causa de l'Dowling College, de Oakdale (Nova York), fill il·lustre de Sóller i fill adoptiu de Fornalutx. El seu currículum vital es complementa amb nombroses iniciatives de caire cultural i artístic que l'han convertit en un dels principals mecenes en l'art contemporani de les Balears.

El fill il.lustre de Sóller estava casat amb Margalida Magraner i tenia tres fills: Carme, Miquel i Paula.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a