Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 21 d'agost de 2019   |   06:45
 
Enquesta  
Han d’acceptar l’oferta dels inversors anònims els accionistes del Ferrocarril de Sóller?


No
 
El Govern ha presentat el Pla General de Ports
03/12/2018 | 16:16
Un camp de boies per al Port
saveu.cat

La Conselleria de Territori ha presentat avui dematí al sector nàutic de Mallorca la proposta de Pla General de Ports de les Illes Balears 2018-33, el document que planifica el futur dels ports de les Illes i que es troba ara mateix en fase de consultes amb entitats i associacions.

El futur pla d'ordenació preveu la creació d'un camp de boies en aigües del Port de Sóller com a mesura per ordenar el fondeig descontrolat que es dona, principalment, durant els mesos d'estiu. També proposa realitzar actuacions a les rampes de varada en servei a la zona portuària per facilitar l'accés universal a la mar.

El Pla General de Ports de les Illes Balears contempla actuacions als ports de competència autonòmica, però aposta per una visió global del sector nàutic, i per açò també inclou aquelles intervencions que ja contemplen les administracions competents en altres ports i que ajuden a donar sortida a la demanda del sector nàutic.

Els criteris que marquen aquesta proposta de Pla són el manteniment de la gestió pública dels ports de les Illes, l’optimització de les infraestructures portuàries existents sense necessitat de fer ampliacions ni construir nous ports, la necessitat d’integrar cada zona portuària amb els nuclis urbans, i facilitar l’accés universal al mar per part de residents i visitants. En aquest sentit, s’aposta per una nova cultura de gestió dels amarraments, sobretot els directes, per tal d’incentivar l’ús compartit d’un mateix punt d’amarrament, i també afavorir l’ús compartit d’embarcacions.

El Pla treballa per a la implementació de mesures que permetin preparar les instal·lacions per als efectes del canvi climàtic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a