Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 3 de desembre de 2020   |   17:10
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
La carretera de Sóller completament nevada
27/12/2018 | 15:17
A 90 quilòmetres per hora
saveu.cat

El Consell de Ministres té previst aprovar demà divendres el Reial Decret pel qual es rebaixarà el límit màxim de velocitat de 100 a 90 quilòmetres per hora a les vies secundàries per a turismes i motos, perquè són les que registren més accidents mortals. Totes les vies interurbanes de la comarca es veuran afectades per aquesta mesura, en especial la que va de Sóller a Palma que és la més transitada.

L'objectiu de rebaixar el límit de la velocitat a les vies convencionals és que Espanya s'homologui amb altres països europeus com França, que recentment ha reduït a 80 qm/h i es situï més en sintonia amb Bèlgica, Croàcia, Grècia, Itàlia o Portugal, que tenen un màxim de 90 quilòmetres per hora en aquest tipus de vies.

Les carreteres convencionals d'un carril per sentit són les que acumulen el 77% dels accidents, on la meitat dels quals es produeix per una sortida de via i, com a norma general, per excés de velocitat.

A més, els conductors de furgonetes, camions i autobusos que fins ara podien com a màxim assolir els 90 qm/h en aquestes vies hauran de circular amb un límit de 80.

La intenció de Trànsit és que la reducció de la velocitat sigui efectiva en breu, ja que la Direcció General de Trànsit s'ha fixat un termini de 30 dies per adaptar tots els senyals existents mitjançant adhesius, tal com ja es va fer quan es va reduir temporalment la velocitat en autovies i autopistes a 110 per hora l'any 2011.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a