Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   06:02
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
L’ambulància estacionada davant el centre de salut.
28/12/2018 | 08:15
Creix la indignació per l'ambulància
J.M.

Monumental empipament a l’Ajuntament de Sóller. Totes les forces polítiques han rebutjat de ple que la Conselleria de Salut suprimeixi la base de l’ambulància a Sóller per traslladar-la al polígon Son Castelló de Palma. A més de les crítiques dels partits polítics, nombrosos ciutadans han criticat durament la mesura que tendrà efectes a principis del nou any.

Des del govern municipal del pacte (Més i PSOE), el batle Jaume Servera ha afirmat que l’Ajuntament elevarà una protesta davant la conselleria que dirigeix la socialista Patricia Gómez en la qual, a més, es reivindicarà la marxa enrere de la mesura. Servera ha afirmat que “ens sembla malament que es faci això” i que “lluitarem perquè novament Sóller tengui la seva base per l’ambulància”. En termes similars s’ha manifestat la regidora de Sanitat, María Cruz Enseñat, que igualment s’ha mostrat molt crítica amb la mesura, tot i que ha matisat que “tenim un compromís verbal del director general de l’Ibsalut que Sóller no perdrà la base”.

Malgrat les protestes oficials i compromisos verbals, els treballadors del Ibsalud adscrits a l’ambulància de Sóller, sis en total, varen ser cridats a files la setmana passada per signar el canvi d’emplaçament del seu centre de treball, que a partir de gener deixarà de ser a Sóller i passarà a ser a Palma.

“Són uns pocavergonyes”

Entre les files de l’oposició, Carles Simarro, portaveu del PP, va ser qui es va mostrar més contundent en acusar de “pocavergonyes” als responsables de Salut del Govern “de deixar-nos sense motius l’ambulància a Sóller que tants anys ens va costar aconseguir-la”. Simarro, que va afirmar “no entendre el per què es fa això a quatre mesos d’unes eleccions” va lamentar el “nul pes polític que tenen els partits d’esquerres a Sóller perquè no han evitat el que és una desgràcia per Sóller i els municipis del seu entorn”.

Simarro coincideix amb Jaume Bestard, del PI, que recorda que “el ple va aprovar una moció fa poc per demanar que el servei d’ambulància a Sóller s’ampliï a les 24 hores al dia, i no 12 com passa ara, i resulta que ara ve el Govern i ens la lleva”.

El vehicle d’emergències tot terreny adscrit a Sóller passarà a la base que les autoritats sanitàries ténen al polígon de Son Castelló. A efectes pràctics el vehicle deixarà de tenir el seu emplaçament fix al centre de salut de Sóller, ja que la seva operativitat passarà a dependre de les necessitats de la base eradicada a la capital balear.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a