Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   09:57
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
L'actual corporació no debatrà els comptes.
25/01/2019 | 09:24
El pressupost de 2019, després d'eleccions
SaVeu

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Sóller, Josep Lluís Colom (PSOE), ha admès que “serà difícil” tancar el pressupost de 2019 abans de les eleccions municipals del mes de maig i ha donat a entendre que, tal i com va fer el PP fa quatre anys, es deixarà la confecció d’aquest document per a l’equip polític entrant.

La preparació del pressupost de 2019 és enguany encara més complicada perquè l’Ajuntament de Sóller afronta el nou exercici econòmic amb un pla econòmic i financer sobre la taula, aprovat durant la recta final de 2018 per mandat pel Ministeri d’Hisenda, que l’obligarà a aplicar una reducció de la despesa d’uns 500.000 euros, que s’afegeixen als 250.000 euros que ja s’han hagut de reduir durant l’exercici que es va tancar el 31 de desembre.

Colom ha explicat que dimarts es va celebrar una primera reunió, amb l’assistència dels regidors de l’equip de govern, per tal d’intentar acordar quin serà l’escenari econòmic de cara a 2019 i per decidir per on es passen les tisores. Aquesta primera trobada va acabar sense un acord definitiu, però amb una convocatòria per dimarts que ve per continuar examinant les retallades.

A l’exercici de 2018 l’advertència del Ministeri d’Hisenda, avisant que l’Ajuntament havia sobrepassat la regla de despesa i que calia fer contenció econòmica, va arribar el mes de novembre i a partir d’aquella data el serveis econòmics varen congelar els comptes, la qual cosa significa que en tot el que va ser possible no es va gastar ni un euro més i que es va aplicar sobre el paper un estalvi.

Per a l’exercici de 2019 s’ha d’anar més enllà i aplicar més retallades. Per la seva banda, el batle Jaume Servera (Més), espera que entre el mes de març i abril el Ministeri d’Hisenda faci una avaluació de l’evolució del pla econòmic i financer i té l’esperança que es pugui relaxar l’atenció sobre els comptes.
Per a Servera, l’Ajuntament de Sóller “no ha realitzat una mala gestió econòmica, sinó tot el contrari” i, juntament amb la regidora Laura Celià, reconeix que les Cases de la Vila “tenen avui més superàvit que mai”, però que no es pot gastar per mor de la Llei Montoro.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a