Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 27 de gener de 2021   |   02:00
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Les bonificacions s'apliquen des de l'any passat.
01/02/2019 | 08:50
Trenta sollerics es bonifiquen l’IBI
SaVeu

La junta local de govern ha aprovat aquesta setmana la primera remesa de bonificacions a l’Impost de Béns Immobles (IBI) que afecta a trenta propietaris de cases situades en zona rústica i d’horts. A partir d’ara i en properes remeses s’aniran aprovant totes les sol.licituds que s’hagin tramitat satisfactòriament, la qual cosa permetrà als seus beneficiaris reduir la quota líquida de la contribució urbana de 2019 en un 40%, segons han informat des de l’Ajuntament.

Les bonificacions s’apliquen des de l’any passat. Tenen com a finalitat reduir la càrrega tributària a les famílies que resideixen en sòl rústic protegit i en zona d’horts, uns espais que la darrera revisió cadastral va gravar amb un notable increment del seu valor, un fet que després té el seu reflex en el rebut de la contribució urbana.

La mesura aprovada té una durada de quatre anys, tot i que els propietaris d’aquestes cases (sempre que no es dediquin a activitats comercials o al lloguer turístic) estan obligats a demanar-la anualment, en el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de març.

L’Ajuntament de Sóller estimava inicialment que les bonificacions d’IBI podrien beneficiar uns 2.000 habitatges situats en nuclis rurals, tot i que finalment la quantia es va reduir a una quarta part, unes 500, una vegada que l’any passat es varen aplicar per primera vegada aquest tipus d’ajudes indirectes.

IBI, la meitat dels ingressos

L’Impost de Béns Immobles esdevé la principal font d’ingressos per a l’Ajuntament, ja que representa pràcticament la meitat de les entrades que té al llarg de l’any. A mode d’exemple, durant l’exercici econòmic de 2017, la contribució va reportar sis milions, mentre que l’any següent es va incrementar fins als 6’2 milions d’euros.

L’aplicació de bonificacions no impedirà als seus beneficiaris que paguin més que l’any passat, ja que a part de la reducció cal tenir en compte l’increment en la base imposable que es ve aplicant des de l’any 2012. L’augment es mantendrà vigint fins l’any 2022.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a