Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 27 de gener de 2021   |   00:51
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
L'acte de presentació del nou túnel de serveis.
01/02/2019 | 12:42
Un túnel amb 9 portes d'emergència
G.M.

El Consell de Mallorca preveu construir un túnel per a emergències que es situarà en l’espai que hi ha entre el Túnel de Sóller i el Túnel del Tren de Sóller que comptarà amb un total de 9 sortides, aproximadament una cada 300 metres, per ser utilitzades en cas de necessitat.

El cost del projecte serà de 25 milions, segons ha avançat avui dematí en roda de premsa el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, qui preveu que siguin assumits pel Ministeri de Foment en el marc del conveni de carreteres que lliga les dues institucions.

El nou túnel, d’una longitud aproximada de 3 quilòmetres, travessarà la Serra d’Alfàbia en paral·lel al Túnel de Sóller i serà d’unes dimensions que permetin el pas d’un vehicle d’emergència, com una ambulància. Cada 300 metres hi haurà passadissos peatonals que connectaran amb el Túnel de Sóller, que només s’utilitzaran en casos d’emergència, tancats amb unes portes similars a les que hi ha en els ascensors.

El Consell estudiarà la possibilitat que també hi pugui haver connexions amb el Túnel del Tren de Sóller, tot i que aquest es troba durant pràcticament tota la seva longitud a una alçada diferent.

La consellera d’Infraestructures, Mercedes Garrido, ja ha advertit que “ningú esperi que les obres començaran en un parell de mesos ni en un parell d’anys” ja que “no és imminent”, tot i que ha recordat que des de l’any 2006 la normativa obliga a dotar els túnels de sortides per a emergències.

A la presentació del projecte hi ha assistit també el regidor Jaume Mateu, en representació del batle de Sóller, i el batle de Bunyola, Andreu Bujosa. Tots dos han agraït el treball fet des del Consell de Mallorca i Mateu també ha incidit en els “efectes positius” de la gratuïtat del Túnel des de fa un any.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a