Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 2 de desembre de 2020   |   17:08
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
Les obres han començat amb demolicions interiors
04/02/2019 | 15:51
El Defensora entra en obres
saveu.cat

El teatre Defensora Sollerense ja està oficialment en obres. Després 142 anys de la creació de la societat de socors mutus i després de múltiples ensopegades pel camí, les obres de rehabilitació de l’espai cultural ja estan en marxa encara que no compten amb la garantia de tenir tot el pressupost necessari per finalitzar el projecte.

Els operaris de l’empresa adjudicatària de les obres han començat els primers treballs que consisteixen en l’enderrocament de parets i sòtils interiors del que fins fa poc va ser l’escola d’adults del municipi, que estava ubicada a la sala que acollia el hall i el bar del teatre.

L’Ajuntament de Sóller dedica a la primera fase de les obres una partida de 500.000 euros procedents de recursos propis a través de les denominades inversions sostenibles, i pròximament preveu habilitar una altra partida de mig milió més que ja li ha concedit la Borsa d’Allotjaments Turístics. El pressupost total de l’obra ascendeix a 1’4 milions d’euros, de manera que la reforma integral no compta amb el finançament necessari per dur-la a terme. En tot cas serà el proper consistori el que haurà d’afrontar la conclusió del projecte i cercar les vies de finançament per completar el pressupost necessari.

El projecte que ara entra en fase d’execució estarà dirigit per l’equip d’arquitectes format per Patricia Fernández i José Ramón Gómez, que varen guanyar el concurs d’idees que va convocar l’Ajuntament el 2018. El projecte que es comença a materialitzar duu per nom “Candilejas”. El resultat final pretén convertir el Defensora en un teatre amb un aforament per a uns 450 espectadors, que estaran asseguts en una sala de butaques culminada amb un singular singular a base de làmines de fusta.

El projecte “Candilejas” posa en valor la integració dels valors patrimonials de l’edifici i una sectorització dels seus espais interiors, el que possibilitarà una àmplia versatilitat d’ús per a la realització d’activitats de manera simultània. Fins i tot disposarà d’una terrassa al capdamunt de l’edifici on s’hi podran realitzar activitats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a