Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 d'octubre de 2020   |   05:42
 
Enquesta  
Ha d’entrar Sóller en l’associació denominada Pueblos Mágicos de España?


No
 
El tramvia circulant pel Born on les terrasses ocupen part de l’espai de domini ferroviari.
09/03/2019 | 08:44
El tramvia alerta del perill de les terrasses
J.M.

Un informe elaborat pels serveis tècnics del Ferrocarril de Sóller detecta múltiples deficiències en l’entorn de la via fèrria del tramvia que poden suposar un perill per als usuaris de la via pública. La major part d’aquestes deficiències estan relacionades en l’ocupació de l’espai de domini ferroviari que hi ha a cada costat de la via del tramvia.

L’informe ha estat remès per l’empresa a l’Ajuntament de Sóller, el qual detalla una a una les deficiències que ha localitzat el tren. La seva solució correspon a les Cases de la Vila, per ser l’administració competent en el tram ferroviari que discorr pel casc urbà.

Els punts més crítics es localitzen a la zona que va entre l’estació del tren i la plaça del Mercat, tot i que també n’assenyalen d’altres al Port. D’acord amb el plantejament tècnic de la companyia, les terrasses de diversos establiments ocupen la zona reservada a la via fèrria, un fet que per al tren es converteix en perillós en els moments que hi transiten els tramvies i vianants alhora. De la mateixa manera, també posa de manifest l’existència de punts de venda del mercadet setmanal dels dissabtes que ocupen la zona reservada al tramvia i per això, el tren demana a l’Ajuntament que apliqui la normativa que protegeix la zona de domini ferroviari amb la finalitat de deixar un espai més ampli per a la seguretat entre les vies i les zones on hi ha ocupació de via pública.

El tren també fa saber el mal estat de conservació del furgó que va cedir al municipi l’any 2001 que s’empra com a oficina d’informació turística a la plaça d’Espanya. L’informa assenyala que la fusta està mal conservada i, en alguns punts, fins i tot s’ha podrit.

Pas a nivell

Si més no, el punt més crític que evidencia l’informe del ferrocarril és el referent a la seguretat del pas a nivell situat al carrer del Camp de s’Oca. En opinió de l’empresa, la senyalització existent actualment és insuficient, un fet que propicia que habitualment hi hagi conductors que es boten la senyalització quan el tramvia està a punt de travessar el carrer. Precisament el ferrocarril recorda el greu accident ocorregut el juny de 2015 quan un cotxe va travessar el pas a nivell al mateix instant en què ho feia un comboi que va descarrilar i va xocar contra un mur.

El Ferrocarril de Sóller insta l’Ajuntament a reforçar la senyalització per fer més visible als conductors la presència de la via fèrria. Suggereix instal.lar més semàfors i la instal.lació de reductors de velocitat com els que l’Ajuntament ha habilitat recentment a la zona de l’Horta i el carreró den Figa.

Des de l’empresa han assenyalat que informes similars al que aquests dies s’ha presentat a l’Ajuntament ja s’han emesos en anterioritat, ja que les deficiències que s’han detectat no han estat resoltes. Argumenten que afecten a la seguretat dels usuaris i els passatgers.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a