Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   02:23
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
Una imatge de l'edició de l'any passat de la Fira.
29/03/2019 | 08:43
Arriba una consolidada Fira de la Taronja
SaVeu

Els menús a 20 euros dedicats als cítrics estan disponibles a partir d’avui i fins dia 14 d’abril a una vintena de restaurants de Sóller i Fornalutx en el marc de la tretzena edició de la Fira i Jornades de la Taronja, un esdeveniment que aquest cap de setmana arriba carregat d’actes.

Avui mateix, el president de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, Miquel Gual, lliurarà al taller ocupacional Estel Nou la Medalla d’Or d’aquesta institució en reconeixement a la trajectòria d’un col.lectiu molt lligat als cítrics gràcies a l’elaboració d’una línia de confitures que gaudeixen de molta anomenada.
Precisament la Cooperativa ja ha estat escenari d’un altre acte inclòs dins la Fira de la Taronja, un curs de poda que va culminar el cap de setmana amb una sessió pràctica celebrada a Palma, que va comptar amb les explicacions de l’expert valencià Xavier Furió i amb la presència d’una cinquantena d’aprenents i exsecalladors que desitjaven actualitzar els seus coneixements. Furió va explicar als interessats les darreres tècniques en poda, moltes de les quals entronquen precisament amb la saviesa popular que els exsecalladors més veterans ja coneixien.

La jornada central de la Fira de la Taronja que tendrà lloc demà dissabte arrancarà amb la sembra d’un nou exemplar de taronger a la rotonda del carrer de Cetre, després de l’atemptat que va patir l’arbre que la presidia. Al llarg del dematí la Plaça de la Constitució, que aquests dies s’ha ornamentat per a l’ocasió, serà l’escenari de nombrosos actes relacionats amb els cítrics.

Hi destaca la possibilitat de realitzar degustacions gastronòmiques de plats que contenen cítrics, com també la instal.lació de paradetes d’artesania i productes relacionats amb l’agricultura i els cítrics en general.

Al llarg de tot el dissabte s’aniran succeint activitats a diferents punts del municipi per commemorar una consolidada festa dedicada a un dels conreus més importants de la comarca, amb especial incidència en la varietat canoneta. Una mostra de cuina, un recorregut literari, un taller de còctels, un concurs de taronges i música de diferents estils completarà una jornada que suposa l’inici de la Fira, que culminarà el dia 13 d’abril a Fornalutx amb el lliurament de la Taronja d’Or al pagès Jaume Soler Deyá.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a