Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 27 de gener de 2021   |   17:31
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Vista panoràmica del tram costaner del terme municipal.
29/03/2019 | 08:44
Sóller pot créixer el casc urbà per a nous habitatges en 140.000 metres quadrats
SaVeu

Sóller té terreny suficient per créixer urbanísticament. El Pla Territorial de Mallorca contempla una reserva de sòl residencial per ampliar el casc urbà de gairebé 140.000 metres quadrats (13’9 hectàrees) que estan en mans de l’Ajuntament decidir si s’amplia o no i en quina zona es pot créixer, segons les xifres que maneja el col.lectiu Terraferida.

El cert és que els successius consistoris que han anat governant Sóller no s’han postulat mai a favor de recórrer a la reserva de sòl per ampliar les possibilitats urbanístiques del municipi. Cap consistori no ho ha fet perquè fins ara no havia estat necessari fer-ho perquè Sóller encara té reserves de sòl urbà suficients per ampliar el número d’habitatges. El problema és que el sòl per a vivendes plurifamiliars, els pisos, sí es troba en una situació més precària. Si bé és cert que queden certs llocs on es podrien desenvolupar algunes promocions, l’aprofitament urbanístic i econòmic fa que la construcció de pisos a Sóller sigui pràcticament nul.la amb les conseqüències socials que reporta. Amb el Pla General en la mà, expliquen des de l’Ajuntament, existeixen dos llocs susceptibles de ser urbanitzats amb pisos. Per una banda està el solar de la colònia d’aviació on una cooperativa d’habitatges ja hi preveu edificar-hi 24 habitatges. L’altra zona que falta per desenvolupar és la unitat d’execució urbanística que afecta la plaça dels Teixidors i els solars del seu voltant. Però en aquest cas, el seu desenvolupament està enrocat a l’espera d’una modificació del PGOU que fa anys que està en espera perquè els paràmetres contemplats a la planimetria la fan inviable des del punt de vista econòmic.

A la resta de municipis de l’entorn de Sóller també existeixen reserves de sòl sense edificar que es guarden per a futurs creixements. A Escorca es preveu un creixent urbanístic de deu hectàrees; a Fornalutx d’1’2 hectàres; a Deià de 7’7 i, en el cas de Bunyola, la reserva de sòl vacant es de 37 hectàrees. En el conjunt de Mallorca, el sòl vacant ésde giarebé 2.100 hectàrees, una superfície on s’hi podrien edificar 112.620 vivendes que podrien allotjar unes 400.000 persones, segons xifres que maneja el col.lectiu Terraferida.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a