Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   05:56
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
La taronja, protagonista de la fira
30/03/2019 | 14:45
La taronja es reivindica
saveu.cat

La taronja de Sóller s'ha reivindicat. La plaça de la Constitució ha acollit avui el gruix d'actes amb motiu de la tretzena edició de la Fira de la Taronja en què Sóller i Fornalutx han retut un tribut al cítric per excel·lència que es cultivaa la vall.

En aquesta edició, a més, la taronja autòctona de la varietat canoneta ha estat la protagonista. Els actes han començat a la rotonda del carrer Cetre, on s'ha plantat un cítric per substituir el qual uns vàndals varen tallar uns mesos enrere. Les autoritats dels dos municipis així com els consellers Vicenç Vidal i Cosme Bonet s'han sumat a la inauguració del nou monument dedicat a la taronja.

Ja a la plaça i després d'uns breus discursos en què s'ha enaltit l'agricultor Jaume Soler, el proclamat Pagès de l'Any, la fira s'ha donat per iniciada amb nombrosos llocs que han omplit el centre de Sóller. A més d'assaborir la taronja i el seu típic suc, en els llocs de venda s'ha comercialitzat el fruit, plats elaborats amb cítrics i postres amb la taronja com a protagonista. Al voltant de la fira també s'han realitzat tallers de cuina i cocteleria, entre d'altres.

El bon temps ha animat molts sollerics a sortir al carrer en una fira en la qual, a més, s'ha posat en valor la varietat de taronja autòctona canoneta. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a