Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 12 d'abril de 2021   |   00:35
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
27/05/2019 | 07:03
Les cares del nou consistori solleric
saveu.cat

Aquestes són les cares del nou consistori solleric, un Ajuntament sense -de moment- un batle clar i a l'espera de les negociacions de cara al dia 15 de juny que donin una majoria suficient per investir batle pels propers quatre anys.

Carles Simarro (PP), amb 7 regidors, és el més ben posicionat per convertir-se per tercera vegada en batle de Sóller. Ahir vespre es mostrava satisfet pels resultats obtinguts i pel fet que el PP a Sóller ha tret millors resultats que a altres municipis balears i pensava que un pacte amb Ciutadans i El Pi és viable i que no serà complicat arribar a acords amb ells.

Per la seva banda, Laura Celià (Més), la segona força més votada per segona vegada consecutiva, amb 4 regidors, va reconèixer tenir un sentiment agredolç després del recompte dels vots perquè "les esquerres no sumen", però es mostrava disposada a "entrar en un escenari de negociacions de cara al 15 de juny" i explicava que no tira la tovallola d'aconseguir un govern progressista.

Jaume Bestard, únic regidor d'El Pi, és qui té la clau al consistori solleric. Ahir a la nit es mostrava satisfet pel resultat i explicava que "hem de valorar els nostres possibles acords damunt el programa i freedament". Va assegurar que "no descartam res", com ja havia comentat al llarg de la campanya electoral. 

En base als resultats de les eleccions d'ahir diumenge, el PP de Carles Simarro ha estat la força més votada amb 7 regidors, un més que ara. Més n'ha baixat un i tendrà 4 representants dins el consistori, liderats per Laura Celià. També el PSOE de Jaume Mateu ha tengut una baixada de vots i conserva 3 dels seus 4 representants d'aquesta legislatura. El PI de Jaume Bestard és la clau del consistori amb un únic regidor, com fins ara. Ciudadanos, liderat per Sebastià Aguiló, entra per primera vegada a l'Ajuntament amb un representant, i també Catalina Pizà d'Unidas Podemos serà present a l'Ajuntament amb una única representant. Vox no obté representació.

En aquest moment hi ha total incertesa sobre qui podria ser el batle de l'Ajuntament de Sóller. Carles Simarro és el més ben posicionat per establir un pacte entre PP, Ciudadanos i El Pi. Per l'altra costat també es pot fermar un pacte amb Més, PSOE, Unidas Podemos i El Pi. 

El resultat de les eleccions és el següent:

PP - 2.265 (35'90%) - 7

Més - 1.402 (22'22%) - 4

PSOE - 1.125 (17'83%) - 3

C's - 584 (9'26%) - 1

Podemos - 372 (5'90%) - 1

El Pi - 351 (5'56%) - 1

Vox - 151 (2'39%) - 0Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a