Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 3 de desembre de 2020   |   18:04
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
El pla de mobilitat actual data de l’any 2008.
06/09/2019 | 09:44
La corporació aprova revisar el pla de mobilitat
SaVeu

El ple de l’Ajuntament de Sóller va aprovar, en la seva sessió ordinària de dimarts, afrontar una revisió integral del Pla de Mobilitat amb la finalitat d’actualitzar-lo i establir mesures concretes que fomentin la reducció de la presència del cotxe a la via pública.

La proposta va sorgir a través d’una moció del PSOE que va ser aprovada per unanimitat. Jaume Mateu, portaveu socialista, va apel.lar al consens per dur a terme la revisió del pla (aprovat l’any 2008) “amb consens i participació ciutadana” per tal de poder articular “mesures a llarg termini per una mobilitat més sostenible”. Mateu va assenyalar que “actualment no hi ha consens ni una planificació a llarg termini”, per la qual cosa va apel.lar a una “proposta en positiu i constructiva” per revisar entre tots els grups l’actual pla de mobilitat.

La proposta va tenir la complicitat de la resta de formacions polítiques. Catalina Pizà (UP) va fer incís en què el pla ha de treballar el canvi climàtic i el foment del vehicle elèctric”, mentre que de Més, Laura Celià, va instar al govern del PP “a que faci propostes en concret”.

Més incisiu va ser Jaume Bestard (PI), que va instar “a donar facilitats i no traves al vehicle elèctric”, tot recordant qu en els darrers anys ha augmentat de forma important el parc mòbil de Sóller. De l’equip de govern, Sebastià Aguiló (Cs) va recriminar que “en els darrers quatre anys no es va fer res en aquest tema”, un argument que va compartir Carlos Darder (PP), que va afegir que “sorprèn aquesta iniciativa quan els partits del pacte no han fet res i han tengut els carrils bici abandonats durant quatre anys”.

El batle va tancar el debat assegurant que la proposta del PSOE era “encertada” ja que va desxifrar que el seu objectiu “és una ciutat amb menys cotxes al carrer per fer un Sóller més amable amb la gent”. Carlos Simarro (PP) va reconèixer discrepàncies amb la proposta “però l’objectiu que perseguim és el mateix”. Per això la moció va rebre el vot unànime dels corporatius.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a