Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 22 de setembre de 2021   |   13:23
 
Enquesta  
Trobes bé que la Policia Local faci controls de velocitat dins el casc urbà?


No
 
Rap, arribant a la plaça de la vila.
06/09/2019 | 09:52
Una baixada del bou tranquil.la
J.V.

Fornalutx ha celebrat avui dematí l'acte més esperat de les seves festes patronals. Rap, un bou de 560 quilograms propietat de l'Associació de Criadors de Bestiar Boví de Raça Mallorquina, ha protagonitzat una baixada tranquil.la i lenta.

La festa ha començat als voltants de les 8 hores del dematí. Unes 300 persones esperaven l'arribada de l'animal al llarg del recorregut i, sobretot, a la plaça de la vila. L'animal, acompanyat dels xeremiers i del grup de coordinació de la festa, ha descendit per les escales del carrer de la Tramuntana i de l'Església. A la plaça ha estat coronat i després ha continuat en direcció al carrer de Sa Font, on ha estat exposat en un tancat.

La baixada, que ha tengut una durada d'uns 40 minuts, s'ha desenvolupat sense incidents ni ferits. Una desena d'animalistes han desplegat diverses pancartes en contra de la celebració. Agents de la Guàrdia Civil han vetllat perquè aquesta protesta no es traduís en incidents.

Enguany ha estat el tercer any en el que s'ha celebrat la baixada sota el nou format, segons estableix la Llei de Protecció Animal de Balears.

Després de la baixada del bou celebrada avui dematí, les festes continuaran durant tot el cap de setmana amb multitud de propostes lúdiques i culturals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a