Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   04:16
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Simarro, en el moment de jurar el càrrec fa cent dies.
20/09/2019 | 08:56
L’oposició suspèn la gestió de PP-Cs
SaVeu

El govern municipal del PP-Cs i, per extensió la gestió del batle Carles Simarro, ha obtengut un aprovat rascat en la valoració dels seus primers cent dies de gestió que s’assoleixen aquest dilluns. De no ser que el propi PP i Cs s’han donat sengles notables, la gestió del govern del pacte clarament hagués suspès ja que cap partir de l’oposició no li dona un aprovat. El més benèvol ha estat el Pi que puntua el govern de Simarro amb un 4’6 i el més durs han estat els de Més, que li entaferra un molt deficient amb només 2 punts.

La nota d’aquests cent primers dies es situa en un suficient. Un 5’1 ha obtengut el batle i el PP-Cs, el que corrobora que la seva gestió no agrada als partits de l’oposició. En el que sí coincideixen en destacar com a positiu els adversaris de Simarro és la campanya de neteja viària i els esforços en millorar el servei de fems. En la resta d’àrees les crítiques són tan diverses com sigles hi ha representades en el consistori solleric.

Però anem per ordre. El PP braveja en boca del seu portaveu Carlos Darder d’haver arrancat més de 35 accions de govern en cent dies en un ajuntament que no dubte de qualificar-lo com a “cementeri” en el moment d’agafar-ne el timó “fruit de la nul.la gestió” de l’anterior govern. Els seus socis de Cs diuen que hi posen voluntat en millorar les coses però retreuen a l’oposició que ara “reclamen el que ells no feren en quatre anys”. Sebastià Aguiló diu que “hem constatat que molts projectes estaven aturats per falta de voluntat”.

Des de les files de l’oposició, la crítica més habitual entre Més, PSOE, UP i Pi és la falta de transparència, la manca d’informació o l’existència d’algunes regidories que encara no han fixat els objectius i no han convocat les seves respectives comissions informatives. En especial àrees com Medi Ambient, Béns i Serveis o Desenvolupament Local. A partir d’aquí cada partit aporta la seva visió. Laura Celià (Més) destaca la “falta de planificació” i, en conseqüència la “improvisació” amb la que actua l’equip de govern del que també critica la “falta de participació”.

El PSOE de Jaume Mateu entreveu que moltes promeses del programa electoral són “en realitat paraules buides de contingut” i el paper d’algunes regidories “que estan desaparegudes”.

Catalina Pizà, la representant d’UP, critica el “postureo” i la “falta de transparència del govern Simarro, mentre que Jaume Bestard (Pi), critica les formes que ha seguit l’equip de govern en aques tres primers mesos amb accions que “són una provocació” com l’ornamentació floral de la plaça d’Espanya. L’oposició en bloc retreu el poc talant “dialogant” del pacte i la “falta de planificació”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a