Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   18:33
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Un tord, l'espècia estrella de caça menor a la comarca.
11/10/2019 | 08:48
Comença la temporada de caça
SaVeu

Demà s’alça el teló a la temporada de caça menor 2019-2020. Coincidint amb el 12 d’octubre, tal i com estableix l’ordre de vedes aprovada fa uns mesos pel Consell de Mallorca, els amants de l’art cinegètic ja podran practicar aquesta activitat.

La normativa publicada el mes de maig al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) únicament preveu canvis en el nombre de captures màximes diàries per caçador. En aquest sentit, tal i com es pot veure en la infografia adjunta, es manté el nombre de tords en divuit exemplars, però es redueix el nombre màxim autoritzat de tórtores i guàtleres, passant dels 6 i 15 exemplars permesos l’any passat, als 3 i 6 que preveu l’ordre de vedes d’enguany, respectivament.

La temporada de caça del tord s’allargarà fins el 26 de gener. Ara bé, si es caça amb filats s’autoritzarà la seva captura fins el 9 de febrer. Els dies en els que s’autoritzarà la caça serà dimarts, dijous, dissabtes, diumenges i festius de caràcter nacional i autonòmic. Si la caça es duu a terme amb filats, l’autorització fa referència als dilluns, dimecres, divendres, dissabtes, diumenges i festius de caràcter nacional i autonòmic. A més, entre el 27 de gener i el 9 de febrer es permetrà caçar amb filats tots els dies de la setmana.

Ben igual que l’any passat, el Consell de Mallorca només autoritzarà 2.750 permisos per a la pràctica tradicional de la caça amb filats. Fa unes setmanes tècnics de la direcció insular de Caça es personaren a la Cooperativa per precintar i certificar els filats sollerics que comptaran amb aquesta autorització.
Pel que fa a les espècies caçables durant aquest període de caça menor, aquestes són: conill, llebre, perdiu, faisà, tudó, colom salvatge, tórtora salvatge, tórtora turca, cega, estornell comú, tord, tord cellard, grívia, tord burell i diverses aus aquàtiques.

Mitja veda

Per altra banda, cal recordar que des del passat 15 d’agost està oberta la mitja veda, un període durant el qual es poden abatre la guàtlera, la tórtora salvatge, la tórtora turca, el tudó, el colom salvatge, el conill i la llebre.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a