Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   18:10
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
L'aparcament de Teixidores s'hi podria veure afectat.
11/10/2019 | 08:49
Proposta d'aparcaments soterrats
SaVeu

El Partit Popular va prometre durant la passada campanya electoral la creació de 1.800 places d’aparcament noves al municipi i ara comença a fer les primeres passes per aconseguir-ho. Segons ha explicat el batle accidental, Carlos Darder (PP), ja s’han encarregat els primers estudis geotècnics per conèixer de primera mà quines possibilitats tècniques existeixen per crear aparcaments soterrats al carrer de Cetre i a l’antic polvorí del camí del Cingle, al Port. Més endavant també es valorarà la possibilitat de fer una operació similar a la plaça Teixidores i també s’avançarà en la creació d’aparcaments dissuasoris a l’extraradi de la ciutat.

Darder ha explicat que els estudis serviran tant per saber quina és la forma més idònia de perforar el subsol de Cetre i del polvorí del Port com per realitzar un càlcul del nombre de vehicles que podria acollir, atenent a la normativa aplicable a aquest tipus d’instal.lació. De moment no s’atreveix a donar encara una xifra sobre el nombre de vehicles que podrien caber en aquests dos nous pàrkings.

En el cas del polvorí del Cingle, l’equip de govern opta per la creació d’una zona verda en superfície, mentre que en el cas de Cetre tot sembla indicar que la construcció sobressortiria en altura i que en la seva superfície també hi hauria aparcament.

Darder ha revelat que l’equip de govern té sobre la taula tres models diferents per finançar aquestes obres que podrien ser les més costoses que mai hagi afrontat l’Ajuntament de Sóller. El sistema que Darder preferiria seria el de la subscripció d’un prèstec, una via que precisament la legislació vigent manté sota limitació per evitar l’endeutament de l’administració pública.

La segona de les vies previstes seria la que l’Ajuntament de Sóller va utilitzar per a la construcció del pàrking del carrer Lepanto del Port de Sóller: l’empresa Sóller 2010 va afrontar el pagament de l’obra i la meitat de les places es varen vendre abans d’iniciar-se els treballs.

Si cap d’aquestes dues modalitats es pogués dur a terme, per a Darder quedaria la tercera via, la de donar a fer els aparcaments en concessió. També és una modalitat explotada a Sóller amb els aparcaments soterrats de Sa Calatrava: una empresa s’encarrega de construir l’equipament i té dret a explotar-lo durant els anys que es pacten.

Aparcaments als afores

De forma paral·lela, l’equip de govern treballa tant en la legalització dels aparcaments situats en sol rústic com en la creació de més zones dissuasòries. En el cas de Biniaraix, Darder ha explicat que va mantenir una reunió amb l’Associació de Veïnats i que es va comprometre a habilitar una o dues zones d’estacionament exclusiu per als veïnats per resoldre d’una vegada per totes la manca d’espai al llogaret. Hi hauria altres espais per als residents sollerics, mentre que els excursionistes haurien de deixar els seus vehicles en zones més allunyades del nucli.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a