Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   05:55
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
L'extinció de l'incendi de Muleta.
15/10/2019 | 16:45
Acaba la temporada d'alt risc d'incendis forestals
saveu.cat

A partir de demà, dia 16 d'octubre, es podran cremar restes vegetals en terrenys agrícoles i es podrà fer foc en els llocs habilitats a les àrees recreatives i zones d'acampada, una vegada finalitzada l’època de major perillositat de propagació del foc.

Precisament ahir dilluns, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, varen presentat el balanç de la campanya d’incendis forestals a les Illes Balears. Enguany, s’han produït 94 sinistres, dels quals 8 han estat incendis i els altres 86, conats (és a dir, que han tingut menys d’una hectàrea de superfície afectada).

La superfície total afectada ha estat de 102,5 hectàrees. D’aquestes, el 72 % era terreny forestal de matollar, mentre que la resta ha estat terreny arbrat (pinars, ullastrars, etc.). A la zona de Sóller no s’han produït incendis remarcables, excepte el registrat a Muleta. En canvi, dues terceres parts de la superfície forestal afectada enguany (75,3 hectàrees) corresponen a un sol incendi, el del comellar de s’Ermita (Escorca), que va començar dia 8 de juliol passat a causa d’un llamp.

Mir va destacar que el nombre de sinistres d’enguany és molt similar a la mitjana dels darrers deu anys (95) tot i que el terreny forestal afectat està molt per sota de la mateixa mitjana (691 hectàrees). Ramon, per la seva banda, va subratllar la tasca feta per les prop de 350 persones que han integrat l’operatiu d’enguany, amb unes condicions meteorològiques molt adverses, amb un estiu amb episodis freqüents de temperatures superiors a la mitjana. A això cal afegir que, després d’un hivern i una primavera molt secs pel que fa a precipitacions, la temporada s’havia iniciat amb una elevada disponibilitat del combustible forestal per cremar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a