Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   19:16
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Avui ja s'han recollit precipitacions
21/10/2019 | 15:55
Eleven l'alerta a taronja per pluges
saveu.cat

Les autoritats han elevat l'alerta per pluges a nivell taronja davant la possibilitat que a partir d'avui vespre es puguin registrar plogudes importants com a conseqüència de l'arribada d'una gota freda. Al llarg del dia d'avui s'han recollit els primers litres d'aquest episodi, uns 16, que al llarg de les pròximes hores s'aniran intensificant. Les precipitacions es preveuen intenses durant la jornada de demà.

Segons els butlletins de l'AEMET es preveuen precipitacions acumulades de fins a 40 litres per metre quadrat en un hora i de 100 litres en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80 quilòmetres per hora i ones d’entre 2 i 3 metres. Tampoc es descarta que puguin formar-se caps de fibló i trombes marines.

I és que està previst que avui vespre una Dana (Depressió Aïllada en Nivells Alts) es situarà sobre el sud-oest de la Península desplaçant-se cap a les Illes. Aquesta configuració en nivells mitjos i alts de l’atmosfera anirà acompanyada, en nivells baixos, d’un procés de ciclogènesi, per la qual cosa s’esperen precipitacions molt fortes i persistents.

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior aconsella:

     - extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera.

     - evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries i cornises.

     - allunyar-se de cablejat, reixes i objectes metàl·lics.

     - no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicle.

     - no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats.

     - assegurar l’amarratge de les embarcacions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a