Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 25 d'octubre de 2020   |   06:54
 
Enquesta  
Ha d’entrar Sóller en l’associació denominada Pueblos Mágicos de España?


No
 
El vestíbul de l'antic cinema.
25/10/2019 | 14:07
Rescaten el projecte del Fantasio
J.M.

Sóller ha presentat dos projectes al Govern per finançar amb l’ecotaxa turística que apugen conjuntament a 6’5 milions d’euros. El municipi torna a presentar la compra del camp d’esports Infante Lois i, com a novetat, la rehabilitació del cinema Fantasio.

Segons ha informat Carlos Darder (PP), tinent de batle, la proposta cursada per la compra de l’Infante Lois presenta un pressupost de cinc milions d’euros. Aquest muntant és el que necessita el municipi per acabar de liquidar l’expropiació dels terrenys.

Però a diferència de la proposta ja va ser presentada l’any passat (i rebutjada pel Govern), el municipi adjunta dins la memòria justificativa l’adhesió d’un total de vuit entitats (empresarials, culturals, socials i esportives) amb “la finalitat de reforçar la proposta”, ha assegurat Carlos Darder. L’anterior govern municipal del pacte ja va fer una proposta similar al Govern, que la va rebutjar.

Si més no, la novetat ve de la mà del vell cinema Fantasio. L’Ajuntament ha rescatat el projecte de rehabilitació que va preparar l’anterior govern del PP l’any 2014 que preveu una rehabilitació integral de l’edifici que suposa una inversió d’1’5 milions d’euros.

Carlos Darder ha destacat que “per a l’Ajuntament és molt important poder afrontar la reforma d’aquest edifici” amb la finalitat “de poder posar a l’abast dels sollerics un saló d’actes polivalent de majors prestacions i capacitat d’aforament que l’actual capella de Ses Escolàpies”.

El projecte que ara s’ha remès al Govern perquè el financiï amb els recursos que ha obtengut de l’ecotaxa de l’exercici de 2019 preveu renovar per complet el cinema, ampliar l’escenari, restaurar la vivenda annexa i crear diverses sales polivalents.

Els dos projectes varen ser remesos la setmana passada al Govern balear, que a partir d’ara els sotmetrà a estudi juntament amb els que li remetin la resta de municipis de Mallorca. No es preveu que fins entrat el 2020 emeti una resolució.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a