Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   19:41
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Els magatzems situats al costat de l'aparcament del polvorí.
16/11/2019 | 07:08
L’Ajuntament reclama la devolució del polvorí
SaVeu

La comissió de Patrimoni de l’Ajuntament de Sóller va acordar aquest dimecres sol·licitar a la Confraria de Pescadors la devolució de les cotxeres del polvorí del Cingle que té cedides des de l’any 2009. Aquesta petició es va acordar el mateix dia en què l’Ajuntament rebia la notificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social instant-lo a desallotjar la sala dels pescadors de l’edifici Casa de la Mar que s’utilitza com a aula de l’escola pública.

Segons varen explicar fonts municipals, la petició de l’Ajuntament "no té res a veure amb la carta remesa per la Tresoreria", ja que "aquesta qüestió formava part de l’ordre del dia de la comissió que havia estat convocada amb diversos dies d’anterioritat".

L’Ajuntament de Sóller va cedir a finals de la dècada passada unes antigues cotxeres al polvorí del Cingle perquè les habilitassin com a magatzems provisionals, ja que en aquells anys la confraria s’havia quedat sense l’edifici de la llotja que va ser enderrocat. En aquests magatzems els pescadors guardaven els aparells, xarxes i altres estris per al seu treball. Recentment un particular va denunciar davant el propi Ajuntament que un d’aquests garatges s’utilitzava com a habitatge "pastera" d’uns pescadors, de manera que els Serveis Socials, Policia i Guàrdia Civil varen activar el protocol per donar atenció urgent a aquestes persones, que varen ser evacuades del garatge . L’Institut Armat va obrir diligències d’investigació.

Recentment el Govern va invertir prop d’un milió d’euros a construir un nou edifici per als pescadors al moll de marineria, que la setmana passada Ports IB els va cedir per un període de deu anys.

L’ajuntament té previst adequar un edifici d’aparcaments a l’antic polvorí que ara ha estat reclamat als pescadors.

En un altre ordre de coses, aquest col·lectiu ha estat citat a una reunió amb l’Ajuntament i responsables de l’escola Pere Cerdà per intentar donar una solució al problema que s’ha generat amb l’aula de la Casa de la Mar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a