Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 4 de juliol de 2020   |   04:36
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Miquel “Calent”, durant la xerrada sobre la història de la cuina mallorquina.
21/11/2019 | 18:02
Miquel “Calent” fa un recorregut de la història de la cuina mallorquina
SaVeu

El cuiner i presentador de televisió Miquel Vicens, més conegut com Miquel “Calent”, va realitzar dimecres a les 20 hores una xerrada sobre la història de la cuina mallorquina titulada “Petita història de la cuina”. L’acte va tenir lloc a la biblioteca municipal i va comptar amb nombrosos assistents.

Durant més d’una hora, el cuiner de l’illa va parlar sobre diferents plats tradicionals, la seva procedència i la seva història. “Tot allò que cuinam és cuina mallorquina”, va assegurar “Calent”, fent referència a les variacions que els mallorquins fan sobre plats d’altres indrets del món. També va parlar sobre els canvis de la societat i com aquests han afectat la manera de cuinar. Entre ells, la incorporació de la dona al món laboral i el creixement de la indústria alimentària.

Cap al final de la conferència, el cuiner va donar veu als assistents, els quals pogueren demanar-li diferents preguntes. La desaparició d’alguns plats tradicionals o aliments concrets, el comportament dels joves dins la cuina i la tendència que tenen alguns restaurants de preparar pocs plats tradicionals als turistes foren alguns dels temes duts a debat.

Per últim, el cuiner va explicar que una persona assoleix allò que considera propi abans de complir dos anys. Això, dut al tema gastronòmic, suposa que és tan important allò que menja la mare com allò que olora l’infant dins les cuines. El problema, segons “Calent”, és que avui en dia es dona als infants cereals i potets envasats. Per tant, serà això que demanarà, i no la cuina tradicional.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a