Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   18:24
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Tomàs Arbona, d'Estel Nou, durant la seva intervenció
03/12/2019 | 16:36
Estel Nou, al Parlament
saveu.cat

El Parlament de les Illes Balears va celebrar ahir amb una sessió plenària el Dia Internacional de persones amb discapacitat, un acte que va tenir un regust molt solleric amb la presència de nombrosos treballadors i usuaris del taller ocupacional Estel Nou.

L'acte va estar organitzat per la Unió d'Associacions, Centres i Federacions d'Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), de la que n'és el president el solleric Tomàs Arbona i va comptar amb la presència de Fernando Romay, jugador de bàsquet, que va ser el centre d'atenció de molts dels participants.

Tomàs Arbona, es va adreçar als assistents per explicar que la intenció d'aquestes sessions plenàries que, any rere any, se s'organitzen és doble: per una part per celebrar que ens podem unir tots a un espai tan emblemàtic com és el Parlament i, per altra part, per poder agrair a les institucions públiques que ens ajuden i comptar amb la presència de testimonis de persones que transmeten força per poder continuar caminant, com és el cas de Fernando Romay.

A continuació, l'exjugador de bàsquet espanyol Fernando Romay va intervenir des del faristol de la Sala de Plens, per expressar i donar valor a la diferència. En un discurs personal i emotiu, Romay va reivindicar l'expressió de "creure en tu", la qual "hauria d'estar impreganda en la societat" per no fixar-se en les diferències que tenim, sinó per creure "en les oportunitats que ens poden oferir els que tenim devora". Romay ha reclamat que cal creure amb nosaltres i amb les persones que tenim alvoltant per fer una societat més justa i millor. "Tant de bo, que l'any que ve no existeixi aquest dia de reivindicació, sinó que sigui de celebració, perquè a la fi tots siguem iguals i perquè "tots creguem amb tots, igual que jo crec amb vosaltres", va cloure el discurs Romay. A continuació, tots els presents varen poder votar les seves paraules, essent aprovades per unanimitat.  Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a