Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   20:31
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
Pare i fill emprenen avui viatge cap el Marroc.
14/02/2020 | 08:57
Dos sollerics a l'aventura africana
J.V.

Toni Reynés Arbona i Toni Reynés Sellés, pare i fill, emprenen avui divendres una aventura automobilística que els durà a recórrer prop de 3.000 quilòmetres del Marroc més rural. A bord del seu Fiat Panda 4x4 que han preparat per a la cita participaran a l’edició d’enguany del Desert Trophy Panda 2020. La prova es desenvolupa entre el 15 i el 23 de febrer.

La prova començarà i acabarà a la ciutat de Nador i es desenvoluparà en sis etapes. Zones de muntanya, camins pedregosos i trams d’arena seran el terreny que hauran de superar per finalitzar la seva participació en el ral.li. La parella sortirà de Mallorca avui divendres per via marítima en direcció a Dènia. La seva primera aturada serà Granada, lloc on es durà a terme la presentació del ral.li i les verificacions tècniques i administratives a tots els vehicles participants. Després s’embarcaran cap el Marroc on dissabte començarà la competició.

Amb experiència als ral.lis

Toni Reynés Sellés ja té experiència en aquest món. Ha participat en el Campionat de les Illes Balears d’Automobilisme, on fa uns anys va formar part de l’equip que es va convertir en campió autonòmic. Ara bé, tal i com ens explica ell mateix, “això no té res a veure amb els ral.lis que he disputat fins ara. Aquí és molt important l’orientació i la navegació”.

En aquesta prova els equips hauran de demostrar la seva capacitat de pilotatge en llargues etapes de 300 quilòmetres, però també en la utilització dels aparells que els permetrà orientar-se per arribar a la localitat de finalització de cada etapa. Segons han explicat, pare i fill tenen previst anar intercanviant-se en les funcions de pilot i copilot.

De les sis etapes que formen el programa, dues d’elles seran d’orientació, altres dues de navegació i seguiment d’un track, una de navegació sense track i una darrera de 600 quilòmetres que ocuparà dues jornades. Serà en aquesta darrera en la que els participants hauran de dormir en vivac en el desert de Tendrara.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a