Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 28 de juliol de 2021   |   21:21
 
Enquesta  
És ara el moment adient per celebrar les revetlles a la Plaça que no es pogueren fer per la Fira?


No
 
El regidor de Cultura, Miquel Nadal, en un concert recent.
22/05/2020 | 10:02
L'Ajuntament garanteix el futur de l'escola de música
SaVeu

“L’Escola de Música té el futur garantit i no es tancarà”. Així ho va assegurar ahir el regidor de Cultura, Miquel Nadal (PP), a la sortida d’una reunió tècnica en la que es varen posar damunt la taula els problemes relacionats amb el finançament del centre educatiu públic. Com es recordarà, l’Ajuntament ha tallat el finançament al Consorci de la Música i les Arts de Sóller, l’organisme del que depèn l’escola, després que els serveis econòmics municipals recollissin en una auditoria la falta de documentació relacionada amb el seu funcionament econòmic i comptable.

El tall del finançament municipal ha deixat l’escola en una situació econòmica difícil, fins al punt que els seus mestres no cobren la nòmina des del mes de febrer. L’Ajuntament finança anualment el centre amb una aportació que transfereix al consorci per valor de 60.000 euros (que fracciona en tres pagaments al llarg de l’any) i a hores d’ara no ha abonat els corresponents a gener i abril, per la qual cosa el centre presenta un dèficit d’entrades d’uns 40.000 euros.

La situació de l’Escola de Música és una conseqüència dels problemes que afecten el consorci que la gestiona, que fa una dècada que no reuneix el seu consell general, l’organisme intern que el dirigeix en el qual el propi Ajuntament hi té la majoria dels vots. El consell de direcció del consorci està format per representants de l’equip de govern, els partits de l’oposició i per representants de l’Associació Amics de la Música.

L’embolic administratiu en el que es troba el consorci el col.loca en una situació rocambolesca: els serveis econòmics de l’Ajuntament han tancat el grifó del finançament a un organisme en el que el propi consistori ostenta la majoria en el consell de direcció.

La problemàtica del centre va saltar a l’opinió pública la setmana passada quan aquest setmanari va donar a conèixer l’informe dels serveis econòmics que decidiren tallar el finançament al consorci al.legant que no disposa de la informació econòmica d’aquest organisme.

A partir d’aquí la preocupació va arribar als pares del centenar d’alumnes que té l’Escola de Música, temerosos que pogués tancar donada la delicada situació econòmica en la que està. El regidor de Cultura ha transmès un missatge de tranquil.litat i ha assegurat tant la continuïtat de l’escola com l’aclariment de tots els punts foscs que afecten el funcionament intern del consorci. Properament convocarà la reunió de tots els membres del consorci per “donar una solució a tots els problemes que presenta”.

Per la seva banda, el batle Carles Simarro (PP), ha afegit que “convocarem el consorci per posar tots els problemes damunt la taula i garantir el bon funcionament de l’escola”, davant una problemàtica que assegura “ve de molt enrere”. El batle preveu convocar els pares a una reunió.

D’altra banda, des de l’Associació Amics de la Música, han manifestat el seu malestar amb l’Ajuntament. Fonts d’aquesta entitat han assegurat que des de fa anys venen reclamant una reunió del consorci per abordar el funcionament de l’escola, la qual encara no s’ha celebrat, i posen de manifest que l’Ajuntament disposa de tota la informació econòmica de l’organisme perquè en forma part i ostenta la majoria de cadires dins el consell de direcció.

Des d’Amics de la Música sosten que no tenen cap poder decisori dins el Consorci de la Música i Dansa i han lamentat que la problemàtica que ha esclatat ha causat un important dany a l’escola.

Preocupació a l’escola

Per la seva banda, des de l’Escola de Música, el seu director Joan Vercher ha afirmat que el centre escolar duu al dia els seus comptes “i tots els pagaments i ingressos es fan per transferència bancària, cosa que queda recollit en els extractes”. Ha assenyalat que els problemes que recull l’auditoria de l’Ajuntament fan referència al consorci i no a l’escola i que la comptabilitat és una atribució pròpia del Consorci de la Música i la Dansa.

El director de l’escola apunta que “intentam fer les coses ben fetes des de fa 20 anys” i ha posat de manifest que la negativa dels serveis econòmics de l’Ajuntament a abonar les aportacions econòmiques pot posar en perill el futur del centre escolar per la pèrdua d’ingressos. Vercher insta l’Ajuntament “a trobar una solució”, urgent.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a