Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   10:06
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
El conseller Iván Sevillano ho ha anunciat avui dematí.
04/06/2020 | 19:27
El Consell recorr la sentència del rescat
SaVeu

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous un recurs a la sentència dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma que el passat abril va declarar nul el rescat de la concessió del túnel de Sóller. La institució insular exerceix el dret a la interposició de recurs a la sentència originada per la demanda presentada per l’empresa Globalvía, antiga concessionària d’aquesta infraestructura, i en demana la revocació, deixant-la sense efecte.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures basa el recurs en el fet que el rescat es va fer en favor de l’interès públic per a que tota la ciutadania “pogués gaudir de manera lliure i gratuïta del túnel”.

El conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, sosté que “des del respecte pel pronunciament del jutge, el rescat es va dur a terme en benefici dels veïns s de la vall i de tots els municipis del seu entorn”, i considera que “ha quedat sobradament demostrat que ha suposat un avantatge per als residents de la zona i de tota l’illa. I amb aquest convenciment ja vàrem dir fa setmanes que ho continuaríem defensant davant dels tribunals i és el que hem fet avui”.

L’escrit d’apel·lació destaca que el rescat de la gestió del túnel, i la consegüent gratuïtat del servei, es fonamenten en l’interès general i que l’elevat cost de les tarifes del peatge (la més cara de tot el territori nacional) anava en perjudici del interès públic. El recurs estima que defensar el manteniment del peatge en base a considerar la carretera del Coll de Sóller com a alternativa viària al túnel suposa “una evident discriminació respecte de les altres carreteres de l’illa, ja que presenta un recorregut més costós, contaminant i en pitjors condicions”.

El rescat del túnel es remunta al 28 de desembre de 2017. El Consell de Mallorca abonar 16’3 milions però Globalvía en reclama 31.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a