Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   01:15
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
Uns banyistes a la platja
05/06/2020 | 14:11
En fase 3 des de dilluns
saveu.cat

El Govern central ha confirmat avui que Mallorca entrarà en fase 3 a partir d'aquest dilluns. El canvi en el procés de desescalada durà escassos efectes pràctics a la ciutadania en general. Com a fet més destacat, amb l'entrada a la nova fase els clients podran beure a la barra del bar o podran realitzar viatges entre les illes sempre i quan, finalment, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) acabi per recollir-ho.

La fase 3 duu major flexibilitat en la mobilitat en general i es permetran els viatges entre les illes. Es permet el contacte social per a persones no vulnerables ni amb patologies prèvies. S’amplia el número permès de convidats a bodes (per determinar al BOE) i les vetlles a difunts es podran celebrar amb un màxim de 50 persones. Les esglésies podran tenir fins a un 75% del seu aforament.

L’ús de la mascareta seguirà sent obligatori i els mercadets a l’aire lliure podran incrementar la seva activitat fins assolir el 50% dels seus llocs. Quedarà en mans de l’Ajuntament com fer-ho.

En general, en l’àmbit comercial es limita l’aforament a la meitat, fixant una distància mínima de dos metres, i, en restauració, se suavitzaran una mica més les restriccions d’aforament i ocupació, si bé es mantenen estrictes condicions de separació entre el públic.

Per a locals, s’estendrà l’aforament d’un màxim del 50% de la seva capacitat sempre que es garanteixi la separació de clients. Es permet gent dreta a la barra amb separació mínima de dos metres entre els clients de la barra. Les terrasses incrementen capacitat fins a un 75% de les taules permeses en l’any immediatament anterior en base a la llicència municipal. A l’interior dels locals es manté l’aforament màxim al 50%.
Els hotels ja podran obrir les zones comunes i es preveu que els serveis de busos assolesquin el 100% de les seves freqüències.

Espectacles i esports

Els espectacles a l’aire lliure podran dur-se a terme amb un màxim de 800 espectadors. Com a condició, els assistents han de romandre asseguts i respectant la distància social de dos metres. Es permet el turisme actiu i de natura i el bany a la platja, en condicions de seguretat i distanciament.

S’autoritzen els espectacles i activitats esportives en espais tancats (només per practicar esports en què no hi hagi contacte o el risc de contagi sigui moderat). El públic estarà limitat a una persona per cada 20 metres quadrats.
Es poden celebrar partits amb un màxim d’un terç de l’aforament, garantint sempre la separació de seguretat entre els espectadors així com les activitats esportives a l’aire lliure. Es podrà anar al gimnàs amb un aforament màxim d’un terç i sense utilitzar els vestidors.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a