Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   04:13
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Consideren que s'hauria d'haver reajustat aquest tribut.
12/06/2020 | 08:57
La taxa de fems de l’estat d’alarma enerva els empresaris
SaVeu

L’Ajuntament ha procedit a cobrar la taxa de fems corresponent al segon trimestre de l’any, el que ha enrabiat empresaris i comerciants del municipi per entendre que el municipi hauria d’haver reajustat aquest tribut. Més per Sóller, ha afegit llenya al foc posant en dubte que el municipi pugui treure a cobrament una taxa a empreses i comerços que varen ser obligades a tancar amb motiu de l’estat d’alarma.

El cobrament de la taxa s’ha fet efectiu aquesta setmana a totes les empreses, establiments i comerços que tenen el rebut domiciliat al banc. L’import varia en funció de l’activitat.

Alguns empresaris han recorregut a les xarxes socials per expressar el seu malestar amb l’Ajuntament per entendre que la taxa de fems “és injusta” si s’atén que els sectors no essencials de l’economia es varen veure obligats a tenir tancat durant l’etapa de confinament. De fet, és un argument compartit per Laura Celià, de Més per Sóller, que assegura que “a més de no aplicar cap mesura en tots aquests mesos l’Ajuntament ara incrementa la pressió fiscal als negocis quan no ha fet res per rebaixar-la”.

La portaveu nacionalista afirma que “de forma cautelar l’Ajuntament hauria d’haver aturat el cobrament d’aquesta taxa” ja que “la majoria de negocis varen haver de tancar per imperatiu legal”. Celià va més enllà i sosté que l’Ajuntament “hauria d’haver investigat si es pot exhimir del cobrament d’aquest impost pels dies que els negocis varen estar obligats a tancar”.

En clau més política, Celià afegeix que “l’equip de govern no ha fet cap esforç per estudiar si es podria haver exhonerat les empreses i comerços de pagar una taxa per un servei que no rebien per estar obligats a tancar”.

Devolució

L’Ajuntament ha remès una carta al president dels hotelers en contesta a la que va remetre Lluís Rullan en la que li explica les dificultats de poder aplicar una retallada en la càrrega impositiva perquè “no tenim masa marge legal i normatiu d’actuació a no ser que el Govern central ens permeti fer descomptes als rebuts per motiu de la pandèmia i l’estat de alarma” -afirma el batle Carles Simarro-, i per això suggereix que les empreses presentin una reclamació al municipi demanant la devolució de la taxa cobrada. El batle assegura que “sé que per ara només son promeses però teniu el nostre compromís que vos ajudarem en tot lo que legalment ens permetin”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a