Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   05:58
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Turistes caminant pel Port, en una imatge d'arxiu.
12/06/2020 | 08:59
Alguns hotels confien tenir bona ocupació
SaVeu

L’activitat turística pels mesos d’estiu continua sent una incògnita i segueix estant marcada per la incertesa a pesar que alguns establiments de Sóller confien en recuperar posicions de cara a finals de juliol i, especialment, pel mes d’agost, un període durant el qual estimen que poden tenir una ocupació que podria rondar el 70%.

Diversos empresaris del sector han explicat que a hores d’ara s’estan registrant reserves de cara a la segona quinzena de juliol cap endavant. Vist el panorama esperen que els primers quinze dies del proper mes l’ocupació sigui moderada però que, una vegada es vagi assolint el mes d’agost el volum de reserves remunti. Que les previsions es facin realitat dependrà de les reserves de darrera hora i de la connectivitat aèria dels mesos d’estiu.

En contraposició a la postura més optimista, des de la patronal hotelera de Sóller rebaixen les previsions a unes xifres bastant més moderades.

Lluís Rullan ha explicat que per al mes de juliol s’espera una ocupació que pugui rondar entre el 10 i el 15% de l’oferta disponible, mentre que ara mateix el nivell reserves d’agost es situa al voltant del 30% dels llists disponibles. Rullan assegura taxativament que “a dia d’avui les reserves no remunten” i supedita a la prova pilot que la propera setmana es duu a terme a Mallorca “per acabar de decir els turistes si venen o no a l’illa”.

En aquesta visió més moderada, el president dels hotelers de Sóller assegura que “vendran aquells que realment ja tenen previst venir a l’illa”, tota vegada que afegeix que “tot dependrà de la programació de vols que hi hagi per la temporada d’estiu”. Davant aquesta situació, Rullan conclou que “ara mateix és molt difícil preveure com es desenvoluparà la temporada d’estiu”.

Rullan ha fet esment a la prova pilot que ha promogut el Govern i diversos agents turístics alemanys amb la qual a partir de la propera setmana duran a Mallorca 10.900 turistes que s’allotjaran en establiments de la badia de Palma i Alcúdia. Els primers mil arribaran entre dilluns i dimecres i més tard es repartiran per tot l’arxipèlag. La prova experimental és pionera a Espanya.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a