Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   04:46
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
El tramvia ahir va realitzar proves entre Sóller i el Port.
19/06/2020 | 09:46
El tren encalenteix motors
SaVeu

Una de les icones de la Mallorca turística escalfa motors. El Ferrocarril de Sóller sortirà de les seves cotxeres per iniciar una nova temporada turística a partir de l’1 de juliol, després de tres mesos d’aturada forçada com a conseqüència de la crisi sanitària per coronavirus i la declaració d’estat d’alarma.

L’empresa ha iniciat els preparatius perquè a partir de juliol el tren i el tramvia tornin a carranquejar per les seves vies per recuperar les connexions amb Palma i el Port.

El Ferrocarril va cessar les seves activitats a mitjans de març quan va esclatar la crisi sanitària. La total desaparició del turisme va accelerar l’entrada en cotxeres dels combois, el que va obligar els seus responsables a tramitar un expedient de regulació temporal d’ocupació per força major al seu centenar de treballadors. La vigència d’aquest expedient expira el pròxim 30 de juny, encara que l’empresa no descarta que els serveis ferroviaris puguin activar-se fins i tot abans d’aquesta data, segons han explicat fonts de la direcció.

Per comprovar que el pas de tres mesos d’inactivitat no ha causat efecte ni a la plataforma ferroviària ni en els automotors, aquests dies els tècnics de l’empresa fan una posada punt al centenari tren i tramvia i a les seves vies perquè en poques setmanes es pugui reprendre el servei ordinari. Ahir el primer tramvia va sortir de la cotxera.

El Ferrocarril és la més important empresa del municipi, una icona del turisme i un referent en el món empresarial de la vall. La seva posada en funcionament és clau perquè la maquinària econòmica i turística dels municipis de la comarca de la Serra es reactivin després de la tempesta econòmica que ha suposat el coronavirus.

Suport de el Govern

La propera reactivació dels serveis ferroviaris del tren compta amb el suport de el Govern. El director general de Mobilitat, Jaume Mateu, va explicar que el seu departament “ajudarà a reactivar els seus serveis i posarà facilitats a l’empresa” ja que “tots ens trobam en una situació una mica especial”. Mateu va afirmar que manté contactes periòdics amb els responsables del tren i va reconèixer que “hi ha preocupació” per com es desenvoluparà la represa de la temporada turística marcada per la “incertesa”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a