Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   21:32
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
Óscar Mayol, avui a l'estació de Palma
23/06/2020 | 15:55
El Tren arranca dijous
saveu.cat

El Ferrocarril de Sóller ha anunciat avui la reobertura dels seus serveis, tant per al tren com el tramvia, que iniciaran els trajectes respectius a partir d'aquest dijous 25 de juny. El president de Ferrocarril de Sóller, Óscar Mayol, ha anunciat en roda de premsa, celebrada a l'estació de tren de Palma, que "encenem els motors del Tren de Sóller i del tramvia, extremant les mesures de seguretat sanitàries establertes per l'administració, amb l'objectiu d'assegurar un trajecte segur a tots els nostres passatgers.

Cal destacar que l'empresa ha realitzat un minuciós protocol sobre les normes sanitàries i de neteja tant per als empleats, les empreses encarregades de la neteja, com per als usuaris. A més, el president de Ferrocarril ha explicat que "aquests protocols i la reactivació de l'activitat estan avalats per una inspecció de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral, IBASSAL, després de visitar les nostres dependències".

El Tren de Sóller oferirà dos trajectes d'anada (Sóller-Palma) i dos de tornada (Palma-Sóller). Els horaris de sortida seran els següents: Des de Sóller a les 9:00 i a les 17:30 hores i des de Palma a les 10:30 i a les 18:45 hores.
El tramvia, per la seva banda, realitzarà els viatges entre Sóller i el Port, en els següents horaris: Sortides des de Sóller a les 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 i 17:00 hores, l'últim viatge serà a les 20:00 hores.
Sortides de Port a les 8:30, 9.30, 10:30, 11:30, 12:30, 14:30, 15:30, 16:30 i 17:30 hores, l'últim trajecte es realitzarà a les 20:30 hores.

Els bitllets, que es mantenen a mateix preu, es vendran a través d'l'interventor, eliminant així, la compra dels mateixos en taquilla. Aquest nova dinàmica s'ha implantat amb l'objectiu d'evitar aglomeracions a les dependències de l'estació.

Per a l'accés al tren i el tramvia, s'han marcat uns circuits d'entrada i sortida que els visitants hauran de respectar, així com la distància mínima d'un metre i mig, sempre que sigui possible i l'ús de mascareta durant tots els trajectes. L'empresa ha de facilitar, a cada estació, gel desinfectant als visitants abans de pujar al tren o tramvia.
Seguint amb el protocol de Sanitat establert, el Ferrocarril de Sóller podrà oferir de nou els seus serveis sense restricció en l'aforament dels combois.

Els màxims responsables de l'empresa sol·liciten als seus clients que "encara que no hi hagi restricció en l'aforament, demanarem als passatgers que evitin moure's dins dels vagons per reduir el possible contacte entre els passatgers".

Així mateix, l'empresa netejarà i desinfectarà, un cop a el dia, les part metàl·liques dels vagons, tal com marca el protocol sanitari, tant al tren de Sóller com al tramvia.
A més, per tal d'extremar les mesures sanitàries, el Ferrocarril de Sóller alternarà diàriament els tres combois de tren que posseeix. D'aquesta manera, els vagons s'aniran canviant d'un dia per a l'altre.

Aquest dijous, l'empresa realitzarà un viatge pilot amb tots els seus empleats en actiu per comprovar, de primera mà, els protocols i mesures de seguretat que s'han adoptat.

Óscar Mayol també ha destacat la importància del turisme per a la reactivació econòmica de les Balears: "a més d'activar el sector hoteler, és molt important que també s'activi l'oferta complementària per atraure al turista i que aquest gaudeixi de les diferents possibilitats que ofereix Mallorca". Al mateix temps, ha assenyalat que "és ben sabut que el 99% dels nostres passatgers són turistes, aquesta dada proporciona una estabilitat al Ferrocarril de Sóller".

Cal assenyalar que el tren de Sóller és, a dia d'avui, un dels atractius turístics més importants de Mallorca. "A nivell internacional una foto del tren o tramvia és un reclam publicitari de la nostra illa i, com no, de la vila de Sóller", ha conclòs Óscar Mayol. Amb aquest reobertura de serveis, l'empresa recupera a trenta dels seus empleats de l'ERTE i espera poder restablir la plantilla a mesura que avanci la nova normalitat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a