Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de maig de 2021   |   20:22
 
Enquesta  
Quina és la millor ubicació per a la parada de bus?

Cetre
La carretera
 
El carrer de la Gran Via, al centre de Sóller.
26/06/2020 | 13:02
La Gran Via es convertirà en un boulevard
SaVeu

Un dels carrers més emblemàtics de Sóller donarà un canvi radical en el 2021, ja que l’Ajuntament preveu convertir la Gran Via en un bulevard en què desapareixeran els cotxes aparcats i es donarà prioritat als espais de vianants.

Els serveis tècnics municipals treballen en un projecte que preveu transformar la via urbana que connecta el centre de la ciutat amb el carrer Cetre, la principal ruta de sortida de el casc de Sóller. L’actuació està en fase de preparació pels tècnics, que preveuen donar un canvi radical a un carrer que ara mateix és zona de pas i d’estacionament regulat per ORA.

El projecte es preveu executar en dues fases per a completar els 300 metres de longitud que van des del carrer Rectoria fins a la plaça d’Amèrica. La primera fase abastarà els 150 metres que disten entre la rectoria i el palauet de Can Dulce, actuació que serà presentada al Consell per al seu finançament a través de la línia de subvencions de Pla d’Obres i Serveis que llança cada any als consistoris de l’illa.

L’obra preveu reduir la calçada a un carril de 3’5 metres d’ample. El terreny que perden els cotxes es dona als vianants, que disposaran de dues voreres que sumades tendran una amplada de 7 metres, ja que també ocuparan la zona que actualment es dedica a l’estacionament de cotxes. El carril per a vehicles serà pavimentat amb llambordes, de manera que s’unificarà amb la reforma que a partir d’octubre es realitzarà als carrers Bauzà i Rectoria.

La finalitat d’aquesta reforma, han apuntat fonts municipals, consisteix en pacificar el trànsit que flueix per la Gran Via i, a la vegada, donar més protagonisme als vianants atorgant-los major espai per a ús públic, al temps que es dignifica un carrer que als seus costats reuneix un ampli assortit de palauets i cases senyorials d’estils racionalista i modernista.

En dues fases

La reforma que l’Ajuntament preveu dur a terme al carrer es realitzarà en dues fases degut a la important inversió que implica. La primera serà dins l’exercici de 2021 i la segona l’any següent, ambdues finançades pel Pla d’Obres i Serveis. D’aquesta manera es completaria el projecte canviant la fisonomia urbana de l’avinguda fins a la plaça d’Amèrica i adaptant-la als criteris que ja regeixen a Sóller en carrers com Sa Mar o sa Lluna. En les dues vies s’ha integrat la calçada amb les voreres per pacificar el trànsit de vehicles i donar més espai per als vianants en uns carrers on abans les voreres tot just tenien 50 centímetres d’ample.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a