Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   00:50
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
Els dos radars es situen entre el Túnel i Can Repic.
10/07/2020 | 10:38
Dos radars cada cap de setmana en 800 metres
SaVeu

Molts conductors de Sóller i Fornalutx que es desplacen a Palma els caps de setmana ja saben que han de ser molt meticulosos a l’hora de circular en un tram molt concret de la carretera Ma-11 i no excedir-se de la velocitat màxima, ja que des fa setmanes dos radars de la unitat de Trànsit de la Guàrdia Civil es parapeten a la zona en un tram de només de 800 metres de longitud que els separa l’un a l’altre. En contraposició al zel de les autoritats amb la velocitat màxima a la carretera Sóller-Palma, veïnats de la del Puig Major denuncien que la Ma-10 segueix sent escenari de carreres il·legals de motos també durant els caps de setmana.

Els dispositius de control que han generat controvèrsia a la vall se situen en el tram comprès entre la boca nord del túnel de Sóller i la rotonda de Can Repic, una zona sinuosa on la velocitat màxima està limitada a 60 quilòmetres per hora ja que manté una forta pendent. El més cridaner és que els dos punts de control es troben a menys d’un quilòmetre de distància l’un l’altre, cosa que per als conductors “no té sentit malgrat que sigui molt legal”.

Diversos conductors asseguren que la instal·lació de dos radars “amb tan poca distància no té més que un caràcter recaptatori” i posen de manifest que “la DGT, al contrari del que passa en aquest tram, no manifesta la mateixa actitud combativa amb les infraccions de velocitat de les motos que circulen per la carretera del Puig Major”.

El regidor de Governació, Carlos Darder (PP), ha assegurat que “a pesar que és legal i s’ha de respectar la velocitat màxima, consideram que és una mesura cruel pel fet d’haver-hi dos radars” i creu que “s’hauria de donar una distància prudencial per poder frenar”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a