Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 9 d'agost de 2020   |   02:23
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
El vial enllaçarà en aquest punt de la Gran Via.
10/07/2020 | 11:55
Un vial peatonal des de Gran Via
SaVeu

La Gran Via i l’aparcament del carrer Cetre quedaran units per un nou carrer de vianants que tendrà un recorregut d’uns 200 metres. El municipi s’haurà de fer amb la propietat d’un tram d’uns 60 metres per poder-lo obrir.

El batle Carles Simarro (PP), va presentar dimecres el projecte de conversió de la Gran Via en un bulevard que suposarà una inversió de 200.000 euros que l’Ajuntament preveu finançar a càrrec de al Pla d’Obres i Serveis de el Consell de Mallorca en els exercicis de 2021 i 2022. Al marge d’aquest projecte amb el que canviarà la fisonomia urbana d’un dels carrers més emblemàtics de Sóller, el batle va anunciar la creació d’un vial de vianants entre la Gran Via i l’aparcament de Cetre. El seu recorregut total serà d’uns 200 metres ja que s’utilitzarà el traçat de camí de Can Pitera, encara que el municipi haurà de negociar la compra d’un tram de 60 metres lineals, el que desembocarà a la Gran Via.

El futur vial que connectarà l’aparcament i el carrer està recollit en el Pla General d’Ordenació Urbana de Sóller de 1998, per la qual cosa no s’ha de fer cap modificació urbanística.

Ampliació de l’aparcament

La millora de la Gran Via i l’obertura del carrer de vianants es complementaran amb un altre gran projecte que l’Ajuntament preveu desenvolupar a partir de l’any que ve, que consistirà en construir un edifici d’aparcaments en l’actual pàrquing de Cetre. Segons el batle, aquest projecte es posarà en marxa al 2021 amb la finalitat d’ampliar la seva capacitat i absorbir les places d’aparcament que desapareixeran a la Gran Via. A més d’ampliar aquest aparcament, Simarro preveu realitzar un altre subterrani sota la plaça de Teixidores, ja que el seu objectiu és que “els carrers deixin de ser magatzem de cotxes”.

Carles Simarro va defensar la remodelació de la Gran Via i la seva semipeatonalització per posar en valor el patrimoni arquitectònic del carrer i va destacar que aquesta actuació es complementarà amb la renovació del paviment dels carrers Bauzà i Rectoria que s’executarà a partir d’octubre.

El projecte de la Gran Via preveu duplicar l’amplada de les voreres a costa de reduir la calçada a un carril flanquejat per pilons. El projecte es complementa amb el soterrament del cablejat elèctric i la instal·lació d’un nou mobiliari urbà. Simarro va augurar que “el que es farà a Gran Via es podria fer a molts altres carrers de Sóller”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a