Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 28 de juliol de 2021   |   22:50
 
Enquesta  
És ara el moment adient per celebrar les revetlles a la Plaça que no es pogueren fer per la Fira?


No
 
El grifó instal.lat a la font
29/07/2020 | 16:22
Polèmica amb la font de Sa Lluna
saveu.cat

La font del carrer de Sa Lluna deixarà de rajar continuament tan aviat l'Ajuntament reobri les fonts públiques de Sóller que actualment estan fora de servei per raons que el municipi esgrimeix de sanitàries.

L'Ajuntament ha decidit retirar el grifó de raig continuu i al seu lloc ha instal.lat una aixeta provisional amb polsador que evitarà que l'aigua fluesqui continuament a la font. Properament es canviarà el grifó i se'n col.locarà un altre de llautó, també equipat amb polsador, segons ha informat el regidor de Patrimoni, Jaume Bestard. El regidor ha al.legat raons mediambientals i econòmiques per aturar el raig continuu d'aquesta font.

La polèmica ha esclatat a les xarxes quan Més per Sóller ha denunciat el tancament d'aquest i la resta de fonts del municipi de la que se'n mostra contrari. Pel que fa a la font de Sa Lluna, el partit que lidera Laura Celià ha denunciat el canvi de grifó i que la font deixarà de rajar com ho ve fent històricament. La formació política exigeix la reobertura de totes les fonts i que, en fer-ho, la de Sa Lluna recuperi el seu antic grifó i el raig continuat d'aigua.

La font del carrer de Sa Lluna, el brollador i la font de la Plaça de la Constitució, es varen crear l'any 1812 de la mà del bisbe Bernat Nadal, que va finançar la seva construcció i la conducció d'aigua des de la font de s'Ullet. Una de les condicions que va establir el benefactor és que la de Sa Lluna havia de tenir un raig continu d'aigua. Aquestes fonts es varen habilitar per acabar amb els problemes de salobritat pública que aleshores tenia el centre de Sóller, ja que aleshores els veïnats s'abastien de fonts contaminades. Alguns veïnats de Sóller han qualificat el tall d'aigua com "un despreci a la història de Sóller".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a