Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 11 d'abril de 2021   |   23:21
 
Enquesta  
Què s’ha de fer amb Aqualia?

Continuar amb la concessió
Prorrogar la concessió
Remunicipalitzar el servei
 
Sóller 2010 invertirà 616.000 euros.
01/08/2020 | 10:25
Adjudicada la compra dels nous camions del fems
SaVeu

El consell d’administració de l’empresa pública Sóller 2010 ha adjudicat el contracte per a renovació integral de la flota de camions de la recollida de fems a la firma Transtel, per ser l’oferta més avantatjosa. En canvi, s’ha declarat desert l’adquisició de dues màquines agranadores i l’empresa municipal tornarà a realitzar una convocatòria pública per procediment negociat.

La firma Transtel proporcionarà quatre camions de recollida equipats amb compactador amb una càrrega màxima de cinc tones. Igualment subministrarà un camió amb capacitat per a 18 tones de fems, un camió amb bolquet i dos vehicles lleugers.

Per a la compra de tot aquest material, Sóller 2010 dedicarà una inversió de 616.032 euros durant un termini de quatre anys, el temps que durarà el contracte de lloguer financer (renting) que properament firmarà amb l’empresa que s’ha adjudicat el concurs.

Per altra banda, queda sense adjudicar la compra de dues agranadores, contracte que novament sortirà a licitació pública. Sóller 2010 confia que en els pròxims mesos poder tancar l’acord de compra de les màquines per completar la renovació integral de la maquinària del servei de recollida de fems i neteja viària.

L’adquisició dels camions suposa la inversió més important que afronta l’empresa pública en aquesta legislatura. Els vehicles estaran equipats amb els mecanismes per implantar properament la recollida porta a porta de residus.
La renovació de la flota compta amb el vist-i-plau dels partits de l’oposició.

Durant la reunió del consell, la primera que es celebra després de la declaració de l’estat d’alarma, els representants de l’equip de govern informaren als de l’oposició les mesures que va posar en pràctica Sóller 2010 durant l’estat d’alarma per tal de garantir els serveis de neteja i recollida de fems.

Crítiques de Més

Des de l’oposició, Laura Celià (Més), va recriminar que el govern municipal hagi tardat cinc mesos en convocar un consell d’administració, ja que l’anterior es va dur a terme el mes de febrer. Celià va qualificar de decisions “unilaterals” les mesures que va adoptar l’equip de govern durant la pandèmia ja que fins aquesta setmana no va informar a l’oposició.

Durant el consell d’administració, la representant de Més va reclamar als representants de l’equip de govern l’acord del consell que autoritza la pujada de preus al lloguer dels aparcaments subterranis de Sa Calatrava i Ca les Ànimes. Segons Celià, no existeix cap acord aprovat pel consell d’administració que autoritzi a Sóller 2010 aplicar la polèmica pujada de preus.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a