Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 1 de desembre de 2020   |   15:50
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
El pati de butaques del teatre solleric.
28/08/2020 | 08:44
El Fantasio cau a trossos
SaVeu

Representants de l’Ajuntament de Sóller van poder comprovar dimarts l’avançat estat de deteriorament en què es troba l’antic cinema Fantasio, fins al punt que s’han produït alguns despreniments que posen en dubte la consistència la seva estructura, especialment la coberta.

Amb la visita al vell cinema que va tancar les portes el 1981, el batle Carles Simarro (PP), ha anunciat davant els mitjans la seva intenció de rescatar el projecte que ell mateix va impulsar l’any 2013 el qual preveia una inversió d’un milió d’euros per recuperar l’edifici. El batle va explicar que “la nostra intenció és dur a terme la reforma” que preveu convertir el cinema en una sala d’actes mantenint la seva estructura i distribució actuals. Tot i això, Simarro ha assenyalat que “aquesta inversió es durà a terme sempre i quan l’Estat ens ho permeti”, en tant que “el nostre objectiu és que es financi amb els recursos que tenim al banc procedents del superàvit dels últims anys”.

Simarro ha defensat la reforma de l’edifici “perquè posseeix unes característiques úniques que el fan ideal per a Sóller”, alhora que també s’ha mostrat convençut que “la reforma s’ha de fer d’una sola vegada per evitar els problemes de finançament i projectes per fases amb el que s’ha topat la rehabilitació de teatre Defensora Sollerense”.

Simarro va estar acompanyat per diversos tècnics municipals i regidors de l’equip de govern. La visita no va més enllà d’uns metres de la porta d’entrada ja que la coberta de l’edifici amenaça ruïna. De fet, els tècnics han constatat com en els tres últims anys el deteriorament del Fantasio s’ha accelerat fins al punt que part del cel ras s’ha desplomat sobre el pati de butaques. A més, en una altra zona el sòtil ha cedit i un forat a la coberta deixa passar l’aigua cada vegada que plou. El mal estat de l’edifici és crític, especialment per l’estat en què es troba la coberta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a