Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   09:58
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
S'executarà el projecte d'embelliment del carrer de Bauzà.
04/09/2020 | 11:31
Un milió d’euros en obra pública en el nou curs
SaVeu

El setembre suposa l’inici d’un nou curs polític que enguany vendrà mercat per la pandèmia per coronavirus i les seves ramificacions econòmiques i socials, però també per l’execució d’importants obres d’iniciativa municipal que suposaran la inversió de més d’un milió d’euros en infraestructures públiques.

Tres projectes concentraran la inversió municipal, gran part de la qual estarà finançada per plans d’ajuda que han promogut diferents administracions supramunicipals.

Sense cap dubte, la inversió més important la concentrarà la segona fase de la restauració del teatre Defensora Sollerense que l’Ajuntament preveu arrancar en la recta final d’any. El projecte, que està finançat amb fons de la Borsa d’Allotjaments Turístics del Govern, està en mans dels tècnics de la Conselleria de Turisme a l’espera del seu vist-i-plau. Tan aviat s’obtengui es desbloquejarà l’obra i permetrà convocar el concurs per reprendre els treballs que s’aturaren el desembre passat.

La segona obra més ambiciosa prevista per al nou curs polític i també amb major dotació pressupostària s’executarà al Port. Suposarà dedicar gairebé 400.000 euros en obres de millora i rehabilitació de la primera línia.

Els treballs abarcaran tant el passeig de Can Repic com del Través, on s’hi realitzaran treballs per subsanar deficiències i posar al dia la principal zona d’afluència turística del Port. La millora està finançada amb recursos de l’ecotaxa turística i els tècnics confien qu també pugui ser adjudicada abans de finals d’any d’acord amb el calendari previst.

Obra més imminent

La tercera actuació en importància començarà a executar-se a partir d’octubre. Suposarà una inversió de 126.000 euros que es dedicarà a la pavimentació amb llambordes dels carrers de Bauzà i Rectoria, actuació ja adjudicada que es finançarà amb recursos del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca.

Les tres obres de millora es varen tancar durant la passada legislatura i se li podria sumar una quarta. L’Ajuntament confia en poder realitzar dins la primavera la primera fase del boulevard de la Gran Via, una actuació que actualment està a l’espera de rebre el sus del Consell, que és qui la paga. El que de moment no està clar és si d’aquí al juny arrancarà l’ampliació del pàrquing de Cetre i com es finançarà.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a