Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 3 de desembre de 2020   |   18:13
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
L'hort que podria ocupar el futur aparcament de Biniaraix.
18/09/2020 | 11:01
Una permuta per construir un aparcament a Biniaraix
SaVeu

L’Ajuntament està negociant amb un particular la possible permuta d’un solar municipal a canvi d’un hort a Biniaraix on el municipi té intenions d’adequar-hi un aparcament públic per al llogaret. Les negociacions s’han duit a terme al llarg de les darreres setmanes de forma sigilosa de la mà del batle Carles Simarro (PP) i el propietari del terreny.

La proposta que està damunt la taula consisteix a grans trets en bescanviar un solar que té l’Ajuntament en propietat al Port a canvi d’un terreny a Biniaraix que actualment és un hort dedicat al cultiu de tarongers. Els serveis tècnics i jurídics de les Cases de la Vila treballen en la proposta que, de prosperar, hauria de materialitzar-se amb un conveni de permuta de terrenys entre les dues parts implicades.

Carrer Mestral

El municipi ha ofert al propietari de l’hort un solar edificable situat al carrer de Mestral, al Port de Sóller, que té un valor que ronda els 100.000 euros. De fet, el municipi ha intentat en algunes ocasions desfer-se d’aquest solar però les ofertes públiques no han arribat a quallar per falta de candidats interessats. El terreny va ser adquirit a finals de la dècada dels anys noranta quan aleshores l’Ajuntament preveia prolongar un dels túnels del polvorí del Cingle per destinar-lo a la circulació vehicular. El projecte no va arribar a quallar mai per bé que el municipi va adquirir el solar en previsió que en quest punt hi desembocàs el túnel.

Per altra banda, el terreny que negocia l’Ajuntament a Biniaraix és un hort de tarongers que confina amb el camí de Cas Patró Lau, un lloc on el municipi hi vol adequar un aparcament públic per cobrir el dèficit de places que registra el llogaret històricament.

La creació de l’aparcament és un dels objectius de legislatura de l’actual govern municipal, a l’igual que ho va ser de consistoris anteriors. Però la falta de terrenys convertibles en aparcament i la protecció urbanística del llogaret (catalogat com a Bé d’Interès Cultural en categoria de conjunt històric), han dificultat històricament la creació del pretès recinte d’estacionament a Biniaraix.

Per concretar la possible permuta, el batle i el propietari de l’hort han mantengut diverses reunions per abordar la possibilitat de bescanviar els terrenys. Els resultats d’aquestes negociacions no han trascendit, a pesar que l’Ajuntament treballa en un esborrany de contracte amb el qual es podria segellar l’operació.

En qualsevol cas, l’acord hauria de ser ratificat per la plenària de la corporació per afectar un bé patrimonial del municipi. Durant les temporades de turisme de senderimes Biniaraix sofreix saturació de vehicles.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a