Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 19 de gener de 2021   |   02:33
 
Enquesta  
S’ha de fer l’edifici d’aparcaments del camí del Cingle, al Port?


No
 
Guillem Bernat, Caterina Valriu i Joan Carles Simó, en l'acte de presentació.
21/11/2020 | 09:41
Un llibre pel mig segle d'Aires
G.M.

L'agrupació Aires Sollerics va assolir ja fa dos anys els cinquanta anys d'existència i per commemorar aquesta fita ha editat el llibre titulat "Aires Sollerics, 50 anys de cultura popular", obra de Joan Carles Simó, que ahir horabaixa va ser presentat davant el públic en un acte celebrat a la Parròquia de Sant Bartomeu, un dels esdeveniments amb més participació d'aquesta època de pandèmia.

Guillem Bernat, el director de l'agrupació, va ser l'encarregat de presentar l'acte i recordar algunes de les fites de l'agrupament, criticant la manca de suport institucional per sostenir Sa Mostra i l'oblit per part de l'administració en aquest procés de desescalada, que no permet encara la celebració de ballades populars.

L'especialista en cultura popular, Caterina Valriu, va ser la responsable de presentar el llibre en un discurs que va reivindicar el valor del folklore i va esmentar l'impacte d'Aires Sollerics dins del món cultural balear, especialment per la tasca relacionada amb la indumentària tradicional i en l'impuls de les ballades populars, que converteixen la música i la dansa folklòrica en un fenomen viu.

Per últim, Joan Carles Simó va voler relacionar el ball popular amb la festa i la disbauxa del món grec i va parlar de la dicotomia entre la repetició d'uns patrons i la innovació, alhora que va defensar la democratització de la cultura.

L'acte va estar plegat de records pels components de l'agrupació que ja no hi són, d'agraïments fraternals i va culminar amb una breu actuació dels sonadors d'Aires Sollerics.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a