Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 19 de juny de 2021   |   05:24
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Lluïsa Pizà ha estat vacunada al seu lloc de feina.
31/12/2020 | 09:55
Lluïsa Pizà, la primera vacunada per covid
SaVeu

Lluïsa Pizà s’ha convertit per atzar com la que possiblement és la primera sollerica que ha rebut la vacuna contra el coronavirus, un fet que li ha servit per animar a la població a seguir el seu exemple perquè “posar-se-la és el més responsable que podem fer”.

La sollerica duu dotze anys treballant a la residència de majors Oms-Sant Miquel, el centre que diumenge passat va ser l’escenari elegit per les autoritats per inocular la primera vacuna que va arribar a l’illa només unes hores abans.
Lluïsa Pizà assegura que “jo era de les que deia que no seria de les primeres en vacunar-me contra la covid”, però l’atzar va fer que la residència on treballa fos la primera en rebre-la. Després de dos dies de pensar si se l’havia de posar (la injecció es voluntària) finalment es va sumar a la majoria de treballadors i ancians del centre i es va inscriure en el llistat de persones a rebre la vacuna. Ho va fer amb els lògics temors que comporta rebre una vacuna nova i per això assegura que “el que més por em feia era que no tenia ningú a qui li pogués demanar com li havia anat”. A pesar d’aquest dilema, finalment va decidir vacunar-se “perquè és un acte de responsabilitat” i “una esperança que tots tenim”.

Sense efectes secundaris

Després de rebre la primera dosi de la vacuna fabricada pel laboratori Pfizer, Lluïsa Pizà no ha sentit més efectes secundaris que els que poden donar altres vacunes que ja estan normalitzades dins la societat. “Vaig tenir els típics efectes secundaris com mal al braç, alguna sensació de nàusea i una mica de rampa en un peu” i afegeix que “no és res a destacar”. Cap dels que també es varen vacunar diumenge passat a prensentat símptomes rellevants, ha explicat.

A més de la sollerica, en total varen ser vacunats 55 residents i 79 treballadors del centre geriàtric de Palma.
Seguint el calendari estipulat, Pizà rebrà la segona i darrera dosi de la vacuna el proper dia 18 de gener, data a partir de la qual el seu cos quedarà totalment protegit de la covid tan aviat generi els anticossos necessaris.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a